Karmel Iz života Karmelskog Reda Remete: Postavljanje u službu novih akolita i lektora
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Remete: Postavljanje u službu novih akolita i lektora

Tijekom večernje svete mise u svetištu Majke Božje Remetske, 4. travnja 2017., brat Danijel Marija od Agonije Isusova Srca i brat Marko od Duha Svetoga postavljeni su u službu akolita. U službu ih je postavio mnogopoštovani o. provincijal Srećko Rimac. Akolit je liturgijski pratitelj: brine se da liturgijsko slavlje bude dostojanstveno. Također je izvanredni djelitelj svete pričesti. U službu ga se postavlja riječima:

Primi posudicu s kruhom za slavljenje euharistije. Budi takav da možeš dostojno služiti stolu Gospodnjem i stolu Crkve.

U srijedu, 5. travnja 2017., o. Srećko postavio je našeg brata Stanka od Utjelovljenja u službu lektora tijekom Večernje molitve Crkve. Lektor ima zadaću naviještati riječ Božju tijekom liturgijskog slavlja. Otac provincijal je naglasio kako je lektor onaj koji posuđuje Gospodinu svoj glas kako bi narod Božji čuo Gospodinovu riječ. Lektor se postavlja u službu riječima:

Primi knjigu Svetog pisma i vjerno predaj riječ Božju, da bude što jača u srcima ljudskim.

Našoj braći od srca čestitamo i molimo da ih Bog blagoslovi kako bi vjerno vršili primljene službe.

 

 

 

 

 

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.