Karmel Iz života Karmelskog Reda Ustanovljenje HKP sv. oca Josipa Karmelskog svjetovnog reda
Iz života Karmelskog Reda

Ustanovljenje HKP sv. oca Josipa Karmelskog svjetovnog reda

Draga braćo i sestre u našoj zajedničkoj obitelji Karmela,
Pozdravljam vas u Kristu u Gospodinu u ime našeg somborskog stoljetnog Svjetovnog reda i u svoje lično ime ovim jednostavnim i dubokim pozdravom kojim ispovijedamo našu vjeru i kojim su naši stari vjekovima pozdravljali svoje drage.
Svečanost Osnutka HKP OCDS započela je 23. 03.2019. god. u 16,00 sati molitvom svete krunice, potom zajedničkom molitvom Prve večernje članova Karmelskih redova Sombora, Zagreba, Splita, Krka sa braćom karmelićanima u Somboru a potom je slijedila sveta misa Ustanovljenja kojom je predslavio mnogopoštovani o. Srećko Rimac, provincijal OCD u koncelebraciji o. Bernardina Viszmeg priorda somborskog samostana, o. Zlatka Žuvela i o. Branka Zebića duhovnih asistenata za OCDS i o. Alena Mažića najmlađeg brata karmelićanina u Somboru.
Nakon Popričesne molitve prisutnima se obratio otac Provincijal :


Radujemo se što danas s izvora i vrhunca kršćanskog života nastaje život jedne nove stvarnosti u našoj Crkvi i karmelskom redu:Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa Svjetovnog Reda Bosonogih Karmelićana. Ona okuplja zajednice OCDS na 6 država, preko Bugarske, Srbije, Hrvatske Bosne i Hercegovine, Austrije i vječnog Rima.


Otac provincijal je pročitao prijevod Pisma Generalnog definitroija kojim je 09. 01. 2019. god. odobren Provincijalni statut te kako su u međuvremenu ispunjeni pravni uvjeti za osnutak i djelovanje HKP sv. Oca Josipa OCDS, pod prvim trogodišnjim predsjedavanjem somborske zajednice „Gospe Karmelske i sv. Terezije od Isusa„ na čelu sa sestrom Marijanom od Kraljice Karmela prvom provincijalnog prioricom.
Zazvan je Božji blagoslov na ovo djelo ljubavi i predanja dvjetstotinjak svjetovnih karmelićana koji svojom molitvom, žrtvom i apostolatom doprinose izgradnji Kraljevstva Božjega među nama.

S. Marijana od Kraljice Karmela, OCDS

 

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.