Karmel Iz života Karmelskog Reda Pozdrav mons. Zdenku Križiću generalnog vikara reda o. Agusti Borrella
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Pozdrav mons. Zdenku Križiću generalnog vikara reda o. Agusti Borrella

Dragi mons. Zdenko,

Draga braćo i sestre,

Generalni poglavar bosonogih karmelićana, o. Saverio Cannistrà, je želio danas biti ovdje, ali druge obveze su ga u tome spriječile. U njegovo ime, u ime Generalnog definitorija i cijeloga Reda, upravljam ove riječi pozdrava i zahvale.

Sada je već više od 45 godina od kako je o. Zdenko postao bosonogi karmelićanin. Bio je uistinu mlad kada je osjetio poziv da slijedi Isusa stopama sv. Terezije od Isusa, utemeljiteljice naše redovničke obitelji. Tijekom toga dugog vremena obnašao je različite dužnosti, kako u svojoj hrvatskoj Provinciji, kao odgojitelj i provincijal, tako i u Italiji, kao generalni vikar Reda i u posljednje vrijeme kao rektor zajednice Teresianum, u središnjici naših teoloških studija u Rimu.

U svim tim dužnostima učinio je veliku uslugu kako braći, tako i sestrama bosonogim karmelićankama i laicima svojom velikom raspoloživošću, spremnošću i prihvaćanju osoba s dobrotom i mirom. Trebamo mu od srca zahvaliti za sve ono što je učinio, kao i za način na koji je to učinio.

Od sada nadalje njegove kvalitete i sposobnosti će biti stavljene u službu ove mlade Gospićko-senjske biskupije koja ima sreću što ga ima kao novog biskupa. Ovoj mjesnoj crkvi moći će također ponuditi duh prijateljstva s Bogom i bratstva, koji je primio i intenzivno živio kao bosonogi karmelićanin.

Red Terezijanskog Karmela Ti zahvaljuje o. Zdenko i zahvaljuje Bogu za vrijeme koje si podijelio s nama, za Tvoje služenje i za Tvoj primjer. Osjećamo Te i uvijek ćemo Te osjećati članom naše obitelji. Neće Ti nedostajati naša bratska ljubav i naša molitva.

Tvoje biskupsko geslo: “Bog sam dostaje”, označava na koji si se način identificirao sa sv. Terezijom od Isusa, koju dobro poznaješ i pomogao si mnogim osobama da je bolje upoznaju. Samo je u Njemu naše povjerenje i naša nada, jer “tko ima Boga ništa mu ne nedostaje.”

Izvor: karmel.hr

Foto: Župa Remete – Facebook

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.