Karmel Iz života Karmelskog Reda PRESVETO TROJSTVO
Iz života Karmelskog Reda Karmel

PRESVETO TROJSTVO

Presveto Trojstvo

Bog  kao Presveto Trojstvo , objavio se prilikom Isusova krštenja na rijeci Jordan:”Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus.I  dok se molio, rastvori se nebo , siđe na nj Duh Sveti u tjelesno obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: “

                Ti si Sin moj , Ljubljeni! U tebi mi sva milina!

Krćani su kršteni “ U ime Oca i Sina i Duha Svetoga” jer samo je jedan Bog, Svemogući Otac i njegov jedini Sin i Duh Sveti: Presveto Trojstvo.

                                 “Vjera svih kršćana počiva na Trojstvu”.

s.Marijana od Kraljice Karmela, OCDS /Karmela Malenić/

Photo: Wikipedia

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.