Vjera Papa govori Papina poruka mladima u SAD-u: Uvijek gledajte prema horizontu
Papa govori Vjera

Papina poruka mladima u SAD-u: Uvijek gledajte prema horizontu

Papa Franjo poslao je video-poruku mladima u američkoj biskupiji Brownsville, koja se nalazi na granici s Meksikom te je jedno od najsiromašnijih područja Sjedinjenih Država. Okupljanje mladih u toj biskupiji organizirano je istovremeno sa Svjetskim danom mladih koji je jučer započeo u Krakovu.

„Drago mladi biskupije Brownsville“ – rekao je Papa u poruci – „znam da ste okupljeni u Texasu, vrlo blizu Meksika, vrlo blizu Latinske Amerike. I znam da ste se okupili kako biste se duhovno ujedinili sa Svjetskim danom mladih u Krakovu. Želim vam svima biti blizak. Želim vam reći da uvijek gledate naprijed, uvijek gledate prema horizontu; ne dopustite da vam život postavi zidove, uvijek gledajte prema horizontu“.

„Uvijek imajte hrabrosti željeti više, više, više… hrabro, ali istovremeno, ne zaboravite se osvrnuti na baštinu koju ste primili od svojih predaka, od svojih djedova i baka, roditelja; na baštinu vjere koju sada imate u svojim rukama, dok gledate naprijed“ – kazao je papa Franjo mladima.

„Znam da će me neki od vas pitati: ‘Oče, da, kažeš nam da gledamo na horizont i sjećamo se stvari, ali što da činim danas?’“ – primijetio je Sveti Otac, odgovarajući: „Igrajte život u punini! Danas, suočite se sa životom kako vam dolazi i činite dobro drugima. Riječima današnjice, igra se ìgra u kojoj nema mjesta za zamjene: ili si u ekipi ili si vani. Uzmite sjećanja koja ste naslijedili, gledajte naprijed prema horizontu i danas uhvatite život te ga nosite naprijed, koristite ga produktivno, činite ga plodnim“.

„Bog vas poziva da budete plodni! Bog vas poziva da prenosite taj život drugima. Bog vas poziva da stvarate nadu. Bog vas poziva da prihvaćate milosrđe i iskazujete milosrđe drugima. Bog vas poziva da budete sretni. Ne bojte se! Ne bojte se! Igrajte život u punini! To je život“ – ustvrdio je Papa, zaključujući:

„Želim vam dobar susret mladih, ujedinjen sa Svjetskim danom mladih, ujedinjen s mladima koji su u Krakovu. Živite s entuzijazmom i idite naprijed! Neka za vas brine Djevica Marija i neka vas Isus blagoslovi. I molim vas, ne zaboravite moliti za mene.“

Izvor: radiovatican.va

Foto: Stefano Spaziani

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.