Vjera Papa govori Papa Franjo primio ukrajinskoga predsjednika Porošenka
Papa govori Vjera

Papa Franjo primio ukrajinskoga predsjednika Porošenka

Papa je Franjo danas, 20. studenog, primio u audijenciju ukrajinskoga predsjednika Petra Porošenka. Tijekom srdačnoga razgovora potvrđeni su dobri odnosi između Svete Stolice i Ukrajine, – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – a potom je razgovor bio posvećen uglavnom pitanjima povezanima s napetostima u zemlji. S tim je u vezi izražena zajednička nada da će, uz zauzimanje svih zainteresiranih strana, biti izabrana politička rješenja, počevši od potpune provedbe sporazuma iz Minska.

Istodobno je izražena zabrinutost zbog teškoća u rješavanju humanitarne krize, uz poseban osvrt na pristup specijaliziranih organizacija područjima na kojima traju sukobi, zatim na zdravstvenu pomoć, razmjenu zatvorenikâ, kao i na gospodarske i društvene posljedice sukoba na cijelom teritoriju.

Današnji je susret bio prigoda za isticanje važne uloge Crkvi u društvu, kao i prinosa grko-katoličkih zajednica, i zajednica latinskoga obreda u životu zemlje – stoji na kraju priopćenja Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @AFP

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.