Vjera Papa govori Papa Franjo primio ukrajinskoga predsjednika Porošenka
Papa govori Vjera

Papa Franjo primio ukrajinskoga predsjednika Porošenka

Papa je Franjo danas, 20. studenog, primio u audijenciju ukrajinskoga predsjednika Petra Porošenka. Tijekom srdačnoga razgovora potvrđeni su dobri odnosi između Svete Stolice i Ukrajine, – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – a potom je razgovor bio posvećen uglavnom pitanjima povezanima s napetostima u zemlji. S tim je u vezi izražena zajednička nada da će, uz zauzimanje svih zainteresiranih strana, biti izabrana politička rješenja, počevši od potpune provedbe sporazuma iz Minska.

Istodobno je izražena zabrinutost zbog teškoća u rješavanju humanitarne krize, uz poseban osvrt na pristup specijaliziranih organizacija područjima na kojima traju sukobi, zatim na zdravstvenu pomoć, razmjenu zatvorenikâ, kao i na gospodarske i društvene posljedice sukoba na cijelom teritoriju.

Današnji je susret bio prigoda za isticanje važne uloge Crkvi u društvu, kao i prinosa grko-katoličkih zajednica, i zajednica latinskoga obreda u životu zemlje – stoji na kraju priopćenja Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @AFP

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.