Vjera Papa govori Papa Franjo: Pazite da vjera ne postane ideologija, a Crkva nevladina udruga
Papa govori Vjera

Papa Franjo: Pazite da vjera ne postane ideologija, a Crkva nevladina udruga

Papa Franjo primio je danas u audijenciju sudionike na općem kapitulu Malenog djela Božje providnosti, kongregacije koju je osnovao don Luigi Orione. „Pozvani ste i Bogu posvećeni kako biste ostali vjerni Isusu i služili mu u siromašnima i isključenima iz društva. U njima, dodirujete i služite Kristovu tijelu i rastete u jedinstvu s njim, uvijek bdijući da vjera ne postane ideologija, da se ljubav ne svede na filantropiju i da Crkva ne postane ‘nevladina udruga’“.

Rekao im je da njihov identitet Kristovih službenika određuje „sve što jesu i čine“. Njihovo djelovanje tako nije „samo učinkovito, nego duboko kršćansko i spasonosno“. Tako postupajući neće samo „nasljedovati Isusa dobroga Samarijanca“, nego će ljudima „pružiti radost susreta s Isusom i spasenja koje on svima donosi“.

Navještaj evanđelja, osobito u naše dane, traži veliku ljubav prema Gospodinu, uz osobitu snalažljivost. Ljubav je uvijek na putu, ljubav je uvijek u hodu – kazao je Papa, potičući okupljene da „ne ostanu zatvoreni u vlastita okruženja“ nego da „idu ‘van’“, noseći i na najudaljenija mjesta Kristovu ljubav.

Vaše će služenje Crkvi biti toliko učinkovitije, koliko se više trsite oko osobnog prianjanja uz Krista i duhovne formacije. Svjedočeći ljepotu posvećenoga života, budite primjer za mlade. Život stvara život, a redovnik koji je svet i sretan pobuđuje nova zvanja – kazao je na koncu papa Franjo.

Izvor i Foto: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.