Vjera Papa govori Papa Franjo: Pazite da vjera ne postane ideologija, a Crkva nevladina udruga
Papa govori Vjera

Papa Franjo: Pazite da vjera ne postane ideologija, a Crkva nevladina udruga

Papa Franjo primio je danas u audijenciju sudionike na općem kapitulu Malenog djela Božje providnosti, kongregacije koju je osnovao don Luigi Orione. „Pozvani ste i Bogu posvećeni kako biste ostali vjerni Isusu i služili mu u siromašnima i isključenima iz društva. U njima, dodirujete i služite Kristovu tijelu i rastete u jedinstvu s njim, uvijek bdijući da vjera ne postane ideologija, da se ljubav ne svede na filantropiju i da Crkva ne postane ‘nevladina udruga’“.

Rekao im je da njihov identitet Kristovih službenika određuje „sve što jesu i čine“. Njihovo djelovanje tako nije „samo učinkovito, nego duboko kršćansko i spasonosno“. Tako postupajući neće samo „nasljedovati Isusa dobroga Samarijanca“, nego će ljudima „pružiti radost susreta s Isusom i spasenja koje on svima donosi“.

Navještaj evanđelja, osobito u naše dane, traži veliku ljubav prema Gospodinu, uz osobitu snalažljivost. Ljubav je uvijek na putu, ljubav je uvijek u hodu – kazao je Papa, potičući okupljene da „ne ostanu zatvoreni u vlastita okruženja“ nego da „idu ‘van’“, noseći i na najudaljenija mjesta Kristovu ljubav.

Vaše će služenje Crkvi biti toliko učinkovitije, koliko se više trsite oko osobnog prianjanja uz Krista i duhovne formacije. Svjedočeći ljepotu posvećenoga života, budite primjer za mlade. Život stvara život, a redovnik koji je svet i sretan pobuđuje nova zvanja – kazao je na koncu papa Franjo.

Izvor i Foto: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.