Vjera Papa govori Papa Franjo nenajavljeno posjetio mlade koji se bore protiv ovisnosti
Papa govori Vjera

Papa Franjo nenajavljeno posjetio mlade koji se bore protiv ovisnosti

Papa Franjo jučer je (26. veljače) nenajavljeno posjetio Zajednicu svetoga Karla pri Talijanskom centru za solidarnost (CeIS) u blizini Castel Gandolfa. Zajednicu je osnovao o. Mario Picchi, a pomaže osobama koje se bore protiv ovisnosti – osobito o drogi. Iznenadni posjet dio je Papinog nauma da na jedan petak svakoga mjeseca tijekom Svete godine učini konkretnu gestu povezanu s djelima milosrđa.

Predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella pratio je papu Franjo u ovom pohodu te je rekao da su mladi i volonteri koji stanuju u centru bili zapanjeni kad su vidjeli tko im je došao u nenajavljen posjet, i to bez sigurnosne pratnje.

Papa Franjo je kratko razgovarao sa svakim pojedinačno te je poslušao njihove priče o borbi protiv ovisnosti. K tome im se popodne pridružio na obroku te je s mladima – na njihovu radost – pojeo pizzu. Centar za solidarnost – koji je osnovan šezdesetih godina prošloga stoljeća – također su bili posjetili Pavao VI. i Ivan Pavao II.

Ovom gestom – kazao je nadbiskup Fisichella – papa Franjo je želio naglasiti potrebu za stalnim pouzdanjem u snagu milosrđa, koje nastavlja podržavati naše hodočašće te čak i u najhladnijim trenucima nam daje osjetiti toplinu Božje prisutnosti.

Preuzeto: Radio Vatikan

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.