Vjera Crkva Medicinska postaja za beskućnike pri Sv. Petru “znak velike nade”
Crkva Vjera

Medicinska postaja za beskućnike pri Sv. Petru “znak velike nade”

Talijanska udruga Solidarna medicina zahvalila je Svetome Ocu na novom prostoru za pružanje zdravstvene skrbi beskućnicima i ljudima u potrebi, koji je ovih dana otvoren kod kolonada Trga sv. Petra. „Zahvalni smo papi Franji što je, još jednom, želio pružiti konkretan znak milosrđa za beskućnike ili potrebite na Trgu svetoga Petra“ – rekla je upraviteljica udruge, Lucia Ercoli.

Objasnila je da će na novoj medicinskoj postaji raditi liječnici iz udruge Solidarna medicina i drugi koji su vrlo rado „prihvatili ovaj novi izazov“ koji „na idealan način kombinira“ rad liječnika sa „srcem kršćanstva“. Ercoli je rekla da još uvijek puno toga treba učiniti – osobito u rimskim predgrađima, ali je novi medicinski prostor pri Svetome Petru nazvala „znakom velike nade“.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Stefano Spaziani

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.