Ljepota Papa u Angelusu: Marija hoda s mladima na njihovu putu vjere
Papa govori Vjera

Papa u Angelusu: Marija hoda s mladima na njihovu putu vjere

Papa Franjo je pred kraj današnjeg misnog slavlja predvodio Angelus, a prije same molitve kratko se obratio prisutnim vjernicima, pozdravivši pritom na poseban način mlade koji su došli iz različitih krajeva svijeta. Prisjećajući se sa zahvalnošću svog nedavnog pohoda Peruu, srdačno pozdravljam peruansku zajednicu u Italiji – kazao je Sveti Otac.

Papa je podsjetio da se danas na biskupijskoj razini slavi Svjetski dan mladih, a riječ je o važnoj etapi na putu prema Biskupskoj sinodi o mladima koja će se održati u listopadu ove godine. Napomenuo je da je današnja proslava također važan korak na putu prema Svjetskom danu mladih u Panami 2019. godine. Na tom nas putu prati primjer i zagovor Marije, mlade žene iz Nazareta koju je Bog odabrao kao Majku svoga Sina. Ona ide s nama i vodi nove generacije na njihovu hodočašću vjere i bratstva.

Sveti je Otac zamolio Blaženu Djevicu Mariju da svima nama pomogne dobro živjeti Veliki tjedan. Ona nas uči nutarnjoj šutnji, pogledu srca, vjeri punoj ljubavi kako bismo slijedili Isusa na njegovu križnom putu koji nas vodi prema radosnom svjetlu uskrsnuća – kazao je Papa i zaključio zahvalivši kardinalu Lorenzu Baldisseriju, glavnom tajniku Biskupske sinode, zatim dotajniku mons. Fabiju Fabeneu te čitavom tajništvu Biskupske sinode i svim suradnicima na organizaciji pripremnog predsinodalnog sastanka mladih koji se ovog tjedna održao u Rimu.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Vatican News Agency

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.