Vjera Papa govori Papa na Uskrs: Žurno odgovorimo na Božja iznenađenja!
Papa govori

Papa na Uskrs: Žurno odgovorimo na Božja iznenađenja!

Žurno odgovorimo na Božja iznenađenja – istaknuo je papa Franjo na današnjoj svetoj misi uskrsnuća Gospodinova, koju je predslavio na Trgu svetoga Petra u Vatikanu. U svojoj se propovijedi usredotočio na tri točke, a prva je navještaj „Gospodin je uskrsnuo“. Žene koje su otišle na grob kako bi pomazale Isusovo tijelo, stajale su pred iznenađenjem. Božji je navještaj uvijek iznenađenje jer naš je Bog iznenađenjā – kazao je Sveti Otac i dodao – Bog ne naviješta, a da pritom ne iznenađuje.

Druga je pak točka žurba ženā. Papa je naglasio da Božja iznenađenja zahtijevaju hitan odgovor, a to vidimo na primjeru Petra i Ivana koji žure na grob, kao i brojnih drugih ljudi u evanđeljima koji također odmah odgovaraju na Božja iznenađenja. Papa Franjo je dodao kako postoji jedna osoba u evanđelju koja ne žuri, koja ne želi riskirati. Riječ je o apostolu Tomi, ali dobri je Gospodin čekao na njega na isti način kao što čeka na one ljude koji ne ustaju kako bi odmah odgovorili na navještaj-iznenađenje.

Papina je treća točka pitanje: Što je sa mnom? Je li mi srce otvoreno Božjim iznenađenjima? Jesam li u stanju ići žurno ili ponavljam uvijek istu pjesmu: „sutra ću“? Što mi govori iznenađenje? – upitao je Sveti Otac napominjući da su Ivan i Petar trčali na grob, našli ga praznog i povjerovali. Suočeni s iznenađenjem navještaja i poticajom na žurnost, pitanje glasi: „A ja, danas, na ovaj Uskrs 2018. godine, što činim? A ti, što činiš?“ – zaključio je papa Franjo.

Izvor i foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.