Karmel Iz života Karmelskog Reda Devetnica Gospi od Karmela
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Devetnica Gospi od Karmela

ORA ET LABORA!

Devetnica Gospi od Karmela

16. srpnja Crkva časti Gospu Karmelsku, a riječ je o posebnoj zahvalnosti koju žele ponajprije karmelićani i oni koji njeguju karmelićansku duhovnost, a onda i svi drugi vjernici, iskazati Gospi. Naime, prema predaji, Gospa se u 13. st. ukazala sv. Šimunu Stocku, tadašnjem karmelićanskom poglavaru (Karmel je brdo u Palestini, a na njemu je u tom stoljeću nastao karmelski red, kojega su kasnije, u 16. st., obnovili sv. Ivan od Križa i sv. Terezija Avilska), te mu preporučila da trajno nosi škapular (gornji komad odjeće koju nose neki redovnici, a posebno karmelićani), i to kao naročiti znak blizine s Bogom i Gospom, a po kojemu će on i svi koji budu slijedili njegov primjer biti blagoslovljeni posebnim milostima.

Od 07.07 – 16.07.2016.g.  DEVETNICA GOSPI KARMELSKOJ

POSVETNA MOLITVA GOSPI KARMELSKOJ

Majko i Kraljice Karmela , najsvetija Djevice,ojačaj nas u našem karmelskom pozivu, ponudi nam užitak duhovnih vrednota, izmoli nam darove svetih i teških uspona, kako bismo došli do božanskih  spoznaja , do neiscrpivih iskustava tamnih noćiju i svjetlom obasjanih dana ,ulij nam čežnju  za Kraljevstvom nebeskim, učini nas primjerima i braćom u Crkvi Božjoj , i napokon  kada dođe čas , uvedi nas u posjed Krista i njegove slave , za čime naš posvećeni život sada cjelovito žudi.

Moli za nas sveta Bogorodice!

Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

 

Pomolimo se:

Bože, koji si Karmelski Red uresio časnim nazivom Blažene Djevice Marije. Djetinjim pouzdanjem molimo za njenu majčinsku zaštitu. Daj da pod njenom zaštitom osjetimo mir i sigurnost i prispijemo do vječne radosti. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

5a92c921-5229-4022-a7aa-0f32c62dd38c

S. Marijana od Kraljice Karmela, OCDS

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.