Vjera Papa govori Papa pohodio dvije zajednice starih i bolesnih svećenika na rimskim periferijama
Papa govori Vjera

Papa pohodio dvije zajednice starih i bolesnih svećenika na rimskim periferijama

U sklopu “petaka milosrđa“ Izvanrednog jubileja, papa Franjo posjetio je jučer popodne stare i bolesne svećenike u domovima na rimskim periferijama. Upravo u mjesecu u kojem je proslavio Jubilej svećenika, održavši za njih tri razmatranja i predslaveći misu na Trgu svetoga Petra, Papa je želio očitovati svoju blizinu i pažnju onim svećenicima koji nisu mogli fizički sudjelovati na tim jubilejskim zbivanjima – stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Zbog toga je Papa odlučio posjetiti dvije zajednice svećenika: „Brdo Tabor“ i „Kuću sv. Gaetana“. U prvoj živi osam svećenika iz više biskupija, koji pate od različitih teškoća. O njima se brine i jedan trajni đakon koji je specijalizirao psihologiju te se bavi duhovnom pratnjom. Papa se susreo sa svećenicima u maloj kapelici, poslušao ih te se s njima pomolio.

Potom se uputio u Dom za svećenike Rimske biskupije koji nosi ime sv. Gaetana. U njemu trenutačno živi 21 svećenik starije dobi, a neki su od njih vrlo bolesni te im pomažu tri sestre i drugo osoblje. Papa im je tako želio iskazati konkretan znak ljubavi i utjehe.

Jučerašnji pohod starim svećenicima bila je šesta gesta milosrđa koju je papa Franjo učinio tijekom Jubileja: u siječnju je posjetio dom za stare i bolesne u stanju trajne nesvijesti; u veljači je pohodio zajednicu ovisnika u Castelgandolfu; u ožujku, na Veliki četvrtak, zaputio se u centar za prihvat izbjeglica u Castenuovo di Porto; u travnju se susreo s izbjeglicama i seliocima na grčkom otoku Lezbosu; u svibnju je pak pohodio zajednicu udruge Arka za osobe s teškim mentalnim hendikepom.

Izvor i foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.