Vjera Papa govori Papa pohodio dvije zajednice starih i bolesnih svećenika na rimskim periferijama
Papa govori Vjera

Papa pohodio dvije zajednice starih i bolesnih svećenika na rimskim periferijama

U sklopu “petaka milosrđa“ Izvanrednog jubileja, papa Franjo posjetio je jučer popodne stare i bolesne svećenike u domovima na rimskim periferijama. Upravo u mjesecu u kojem je proslavio Jubilej svećenika, održavši za njih tri razmatranja i predslaveći misu na Trgu svetoga Petra, Papa je želio očitovati svoju blizinu i pažnju onim svećenicima koji nisu mogli fizički sudjelovati na tim jubilejskim zbivanjima – stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Zbog toga je Papa odlučio posjetiti dvije zajednice svećenika: „Brdo Tabor“ i „Kuću sv. Gaetana“. U prvoj živi osam svećenika iz više biskupija, koji pate od različitih teškoća. O njima se brine i jedan trajni đakon koji je specijalizirao psihologiju te se bavi duhovnom pratnjom. Papa se susreo sa svećenicima u maloj kapelici, poslušao ih te se s njima pomolio.

Potom se uputio u Dom za svećenike Rimske biskupije koji nosi ime sv. Gaetana. U njemu trenutačno živi 21 svećenik starije dobi, a neki su od njih vrlo bolesni te im pomažu tri sestre i drugo osoblje. Papa im je tako želio iskazati konkretan znak ljubavi i utjehe.

Jučerašnji pohod starim svećenicima bila je šesta gesta milosrđa koju je papa Franjo učinio tijekom Jubileja: u siječnju je posjetio dom za stare i bolesne u stanju trajne nesvijesti; u veljači je pohodio zajednicu ovisnika u Castelgandolfu; u ožujku, na Veliki četvrtak, zaputio se u centar za prihvat izbjeglica u Castenuovo di Porto; u travnju se susreo s izbjeglicama i seliocima na grčkom otoku Lezbosu; u svibnju je pak pohodio zajednicu udruge Arka za osobe s teškim mentalnim hendikepom.

Izvor i foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.