Vjera Papa govori Papina poruka za inicijativu “Budi Božje milosrđe”
Papa govori Vjera

Papina poruka za inicijativu “Budi Božje milosrđe”

„Budi Božje milosrđe“ karitativna je inicijativa zaklade Pomoć Crkvi u nevolji, u sklopu koje je objavljena i videoporuka pape Franje. U njoj, Sveti Otac poziva sve ljude dobre volje diljem svijeta da čine djela milosrđa „u svakome gradu, svakoj biskupiji i svakoj udruzi“.

„Nama je, muškarcima i ženama, potrebno Božje milosrđe, ali nam je također potrebno milosrđe jednih prema drugima; trebamo pružiti ruke, pomilovati druge, brinuti se jedni za druge i ne voditi toliko ratova. Pred sobom imam dosje koji je pripremila Pomoć Crkvi u nevolji, koja je Papinsko djelo, za činjenje djela milosrđa u čitavome svijetu. Povjeravam Pomoći Crkvi u nevolji taj zadatak … i povjeravam im da pronose duh koji su naslijedili od oca Werenfrieda van Straatena, koji je u svoje vrijeme imao viziju ostvarivanja svijeta tih gesti blizine, dobrote, ljubavi i milosrđa“ – rekao je Papa u poruci.

„Stoga pozivam sve vas da u cijelome svijetu, s Pomoći Crkvi u nevolji, djela milosrđa budu trajna; struktura za neprebrojive potrebe današnjega svijeta. Zahvaljujem vam na svemu što činite. I ne bojte se milosrđa: milosrđe je Božje milovanje“ – kazao je na koncu Papa.

Izvor i foto: radiovatican.va

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.