Vjera Papa govori Papina poruka za inicijativu “Budi Božje milosrđe”
Papa govori Vjera

Papina poruka za inicijativu “Budi Božje milosrđe”

„Budi Božje milosrđe“ karitativna je inicijativa zaklade Pomoć Crkvi u nevolji, u sklopu koje je objavljena i videoporuka pape Franje. U njoj, Sveti Otac poziva sve ljude dobre volje diljem svijeta da čine djela milosrđa „u svakome gradu, svakoj biskupiji i svakoj udruzi“.

„Nama je, muškarcima i ženama, potrebno Božje milosrđe, ali nam je također potrebno milosrđe jednih prema drugima; trebamo pružiti ruke, pomilovati druge, brinuti se jedni za druge i ne voditi toliko ratova. Pred sobom imam dosje koji je pripremila Pomoć Crkvi u nevolji, koja je Papinsko djelo, za činjenje djela milosrđa u čitavome svijetu. Povjeravam Pomoći Crkvi u nevolji taj zadatak … i povjeravam im da pronose duh koji su naslijedili od oca Werenfrieda van Straatena, koji je u svoje vrijeme imao viziju ostvarivanja svijeta tih gesti blizine, dobrote, ljubavi i milosrđa“ – rekao je Papa u poruci.

„Stoga pozivam sve vas da u cijelome svijetu, s Pomoći Crkvi u nevolji, djela milosrđa budu trajna; struktura za neprebrojive potrebe današnjega svijeta. Zahvaljujem vam na svemu što činite. I ne bojte se milosrđa: milosrđe je Božje milovanje“ – kazao je na koncu Papa.

Izvor i foto: radiovatican.va

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.