Vjera Papa govori Papa izrazio sućut nakon napada u Bruxellesu, osudio “slijepo nasilje”
Papa govori Vjera

Papa izrazio sućut nakon napada u Bruxellesu, osudio “slijepo nasilje”

Papa Franjo poslao je poruku sućuti belgijskom nadbiskupu Jozefu De Keselu nakon jutrošnjih terorističkih napada u Bruxellesu. U brzojavu koji je potpisao kardinal Pietro Parolin, Sveti Otac obećava molitvu za umrle, ranjene i njihove obitelji, zazivajući Božje darove utjehe i mira. U poruci također osuđuje „slijepo nasilje koje uzrokuje toliko patnje“.

Neka Bog prosvijetli one koji kuju naume protiv čovjeka – molitva je pak apostolskog nuncija u Buxellesu, mons. Giacinta Berloca, koji je za našu radiopostaju kratko prokomentirao jutrošnje tragične događaje. Iskazao je bliskost svim osobama koje pate zbog preminulih u obitelji ili zbog ozljeda. Također je izrazio osjećaje blizine čitavome belgijskom narodu. Molimo Gospodina – rekao je – zato što nemamo što drugo reći doli okrenuti se Bogu, milosrdnom Ocu, da svim osobama koje pate udijeli snagu i prosvijetli vlasti kako bi poduzele potrebne korake.

No iznad svega – nastavio je – neka Gospodin prosvijetli tolike osobe koje imaju naume koji su protiv čovjeka; a kad je neki naum protiv čovjeka, onda je i protiv Boga. Molimo Gospodina da prosvijetli umove i srca tih osoba, da ovakvih događaja ubuduće više ne bude. To je naša želja i naša molitva – rekao je nunciji Berloco.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @REUTERS

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.