Vjera Papa govori Papa izrazio sućut nakon napada u Bruxellesu, osudio “slijepo nasilje”
Papa govori Vjera

Papa izrazio sućut nakon napada u Bruxellesu, osudio “slijepo nasilje”

Papa Franjo poslao je poruku sućuti belgijskom nadbiskupu Jozefu De Keselu nakon jutrošnjih terorističkih napada u Bruxellesu. U brzojavu koji je potpisao kardinal Pietro Parolin, Sveti Otac obećava molitvu za umrle, ranjene i njihove obitelji, zazivajući Božje darove utjehe i mira. U poruci također osuđuje „slijepo nasilje koje uzrokuje toliko patnje“.

Neka Bog prosvijetli one koji kuju naume protiv čovjeka – molitva je pak apostolskog nuncija u Buxellesu, mons. Giacinta Berloca, koji je za našu radiopostaju kratko prokomentirao jutrošnje tragične događaje. Iskazao je bliskost svim osobama koje pate zbog preminulih u obitelji ili zbog ozljeda. Također je izrazio osjećaje blizine čitavome belgijskom narodu. Molimo Gospodina – rekao je – zato što nemamo što drugo reći doli okrenuti se Bogu, milosrdnom Ocu, da svim osobama koje pate udijeli snagu i prosvijetli vlasti kako bi poduzele potrebne korake.

No iznad svega – nastavio je – neka Gospodin prosvijetli tolike osobe koje imaju naume koji su protiv čovjeka; a kad je neki naum protiv čovjeka, onda je i protiv Boga. Molimo Gospodina da prosvijetli umove i srca tih osoba, da ovakvih događaja ubuduće više ne bude. To je naša želja i naša molitva – rekao je nunciji Berloco.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @REUTERS

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.