Vjera Papa govori Papa Franjo zaredio 11 novih svećenika. “Budite posvema milosrdni”
Papa govori Vjera

Papa Franjo zaredio 11 novih svećenika. “Budite posvema milosrdni”

Dionici Kristova poslanja, vršitelji Božjega djela, izabrani kako bi bili službenici jedinstva po primjeru Krista, dobroga pastira. To je u sažetku model koji je papa Franjo ponudio 11 novih svećenika, koje je danas osobno zaredio u Bazilici svetoga Petra. Riječju i primjerom, budite posvema milosrdni! Bez križa nećete pronaći Isusa – poručio je Papa. Na današnju Nedjelju dobroga pastira i 53. svjetski dan molitve za zvanja, na svojem Twitter računu je napisao: „Svako zvanje u Crkvi ima podrijetlo u Isusovu pogledu punom suosjećanja, koji nam oprašta te nas poziva da ga slijedimo.“

Svima pružajte Božju riječ, koju ste sami radosno primili. Prisjećajte se svoje povijesti, dara riječi koju vam je Gospodina dao po majkama, bakama – i kako kaže Pavao – katehistima i čitavoj Crkvi. Čitajte i ustrajno razmatrajte Gospodinovu riječ kako biste vjerovali u ono što ste pročitali, naučavali ono što ste o vjeri spoznali, živjeli ono što ste naučavali – rekao je papa Franjo.

Ređenike je pozvao da budu graditelji riječju i primjerom, naukom i „mirisom“ životnog svjedočanstva. Pozvao ih je da nasljeduju ono što slave, sudjelujući u otajstvu Gospodinove smrti i uskrsnuća, hodeći s njim u novosti života. Dodao je da bez križa nikada neće pronaći pravoga Isusa te da križ bez Krista nema smisla. Podsjetio je da je Krist došao kako bi služio, a ne bio služen te ih potaknuo da ne ostanu u vlastitoj ugodnosti, nego da izađu tražiti one koji su se izgubili.

Krštenjem ćete dovoditi nove vjernike u Božji narod. Sakramentom pokore ćete otpuštati grijehe u ime Krista i Crkve. Molim vas, u ime samoga Gospodina i Crkve, da budete milosrdni, posvema milosrdni. Svetim uljem utješit ćete bolesne. Slaveći svete obrede i uzdižući u različitim časovima dana molitvu hvale i prošnje, bit ćete glas Božjega naroda i čitavoga čovječanstva. Na koncu je Sveti Otac novoređenike podsjetio da su odabrani. „Ne zaboravite to. Odabrani! I Gospodin vas je pozvao, svakog napose“.

Izvor: radiovatican.va

Foto: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.