Vjera Papa govori Papa Franjo: Pavao VI. će ove godine biti proglašen svetim
Papa govori Vjera

Papa Franjo: Pavao VI. će ove godine biti proglašen svetim

Pavao VI. će do kraja ove godine biti proglašen svetim – rekao je papa Franjo rimskim župnicima s kojima se susreo u četvrtak, 15. veljače, u govoru koji je jučer objavio Tiskovni ured Svete Stolice. Među zanimljivim Papinim odgovorima, poseban su dojam ostavile njegove riječi o kanonizaciji Pavla Šestoga.

Dva su rimska biskupa (iz nedavne prošlosti) već sveti – rekao je Papa govoreći o svetom Ivanu XXIII. i svetom Ivanu Pavlu II. te dodao – Pavao VI. će biti svet ove godine. Postupak za beatifikaciju Ivana Pavla I. je u tijeku, otvoren je – napomenuo je papa Franjo, a onda se našalio te kazao – A Benedikt i ja smo na listi čekanja; molite za nas!

U propovijedi na beatifikaciji Pavla VI., 19. listopada 2014. godine, papa Franjo ga je nazvao ‘velikim papom’ i ‘neumornim apostolom’, hrabrim u svojemu poniznom i proročkom svjedočanstvu ljubavi prema Kristu i njegovoj Crkvi. Dok se ocrtavalo sekularizirano i nesklono društvo, – kazao je – znao je dalekovidnom mudrošću, katkada potpuno sam, držati kormilo Petrove lađe ne gubeći nikada radost i pouzdanje u Gospodina.

Pavao VI. je doista znao dati Bogu ono što je Božje, posvećujući cijeli svoj život svetoj, svečanoj i vrlo teškoj obvezi: da nastavi u vremenu i na zemlji Kristovo poslanje, voleći Crkvu i vodeći ju kako bi bila istodobno nježna majka svih ljudi i djeliteljica spasenja – istaknuo je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Foto: CNN.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.