Vjera Papa govori Papa se često susreće sa žrtvama zlostavljanja
Papa govori Vjera

Papa se često susreće sa žrtvama zlostavljanja

Više se puta mjesečno Sveti Otac susreće sa žrtvama seksualnoga zlostavljanja, bilo pojedinačno, bilo u skupini – kazao je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke, odgovarajući na pitanja novinara u vezi s vijestima o razgovoru pape Franje s isusovcima tijekom apostolskog putovanja u Čile i Peru. Papa Franjo sluša žrtve – istaknuo je Burke – i nastoji im pomoći u iscjeljivanju ranâ prouzročenih zlostavljanjem. Susreti se održavaju u najvećoj povjerljivosti, u poštovanju žrtava i njihove patnje.

Razgovarajući s redovnicima iz Družbe Isusove u Limi, u Peruu, Papa je kazao da je zlostavljanje najveća bol koju podnosi Crkva. Osim toga, istaknuo je da u Crkvi mnogi kažu da se najveći broj pedofila nalazi u obiteljskoj sredini, a da je postotak katoličkih svećenika samo između 1,6 i 2%. Ali, to je strašno, upravo da je riječ samo o jednom od naše braće! – istaknuo je Papa. Jer, bio je pomazan kako posvećivao djecu i odrasle, a on ih je uništio. To je užasno! Valja poslušati što osjeća zlostavljana osoba! – dodao je Papa.

Tada je papa Franjo peruanskim isusovcima povjerio također da se petkom susreće s nekoliko žrtava. Njihov je proces vrlo težak, ostaju uništeni – rekao je Papa te dodao da je to za Crkvu veliko poniženje. To ne pokazuje samo našu krhkost, nego i, recimo to jasno, razinu našega licemjerstva – primijetio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Crux Now

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.