Vjera Papa govori Papa Franjo o novom izdanju Katekizma Katoličke Crkve
Papa govori Vjera

Papa Franjo o novom izdanju Katekizma Katoličke Crkve

Osservatore Romano je objavio predstavljanje pape Franje novoga izdanja “Katekizma Katoličke Crkve” koji je objavila Vatikanska nakladnička knjižara u suradnji s izdavačkom kućom San Paolo, s novim teološko-pastoralnim komentarom i uvodom, koje je priredio nadbiskup i ravnatelj Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije mons. Rino Fisichellla.

Katekizam Katoličke Crkve predstavlja se preko četiri etape koje pomažu shvatiti dinamiku vjere. Započinje sa željom svakog čovjeka koji u sebi nosi čežnju za Bogom, a završava molitvom, kao izrazom susreta gdje se čovjek i Bog gledaju, razgovaraju i slušaju. Milosni život, izražen posebno u sedam sakramenata, i životni stil vjernika pozvanog živjeti po Duhu, druge su dvije etape potrebne da bi se u punini mogao razumjeti identitet vjernika kao Kristovih učenika misionara.

Na isteku 25. obljetnice apostolske konstitucije „Fidei depositum“ kojom je vjernicima predan Katekizam Katoličke Crkve, i koju je potpisao Ivan Pavao II. 11.listopada 1992., na tridesetu obljetnicu početka II. vatikanskog ekumenskog koncila, objava ovog novog izdanja, u kojem se zajedno s Katekizmom Katoličke Crkve nalazi teološko-pastoralni komentar, uvelike pomaže boljem razumijevanju otajstva vjere.

Katekizam Katoličke Crkve na taj način postaje još jedan posrednik preko kojeg se promiču i podupiru mjesne Crkve diljem svijeta u zauzimanju za evangelizaciju kao djelotvoran instrument za formaciju osobito svećenika i katehista. Želio bih da ljudi upoznaju, koriste i bolje vrednuju veliko bogatstvo vjere ove naše dvomilenijske povijesti, kaže Papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.