Vjera Papa govori Izbjeglice i nezaposleni u središtu razgovora pape Franje i švicarskoga Predsjednika
Papa govori Vjera

Izbjeglice i nezaposleni u središtu razgovora pape Franje i švicarskoga Predsjednika

Papa Franjo je danas, 7. svibnja, u Vatikanu primio predsjednika Švicarske Konfederacije Johanna Schneider-Ammanna, koji je došao u Vatikan u prigodi prisege novih članova Švicarske garde, te s njim razgovarao o izbjeglicama, o nezaposlenosti mladih, Bliskom istoku i Africi.

Srdačni razgovor – kako stoji u službenom priopćenju – osim što je bio prigoda za utvrđivanje dobrih odnosa između Svete Stolice i Švicarske, i za isticanje pozitivnoga prinosa Crkve u različitim instancijama u zemlji, u ozračju mirne suradnje, potaknuo je Papu i švicarskoga Predsjednika da uprave pozornost na profesionalni odgoj mladih koji ima djelotvornu ulogu u pristupu svijetu rada, te u širem vidiku, temi migracije i politikâ prihvata i integracije u sadašnjem kontekstu europskoga kontinenta. Razgovaralo se također o sukobima na Bliskom istoku, i o stanju u podsaharskim zemljama, te je istaknuta potreba većega zauzimanja kako bi se poduprli sigurnost i mir – istaknuto je u priopćenju.

Nakon razgovora s papom Franjom, predsjednik Schneider-Ammann se zadržao u razgovoru s nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.nzz.ch

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.