Vjera Papa govori Izbjeglice i nezaposleni u središtu razgovora pape Franje i švicarskoga Predsjednika
Papa govori Vjera

Izbjeglice i nezaposleni u središtu razgovora pape Franje i švicarskoga Predsjednika

Papa Franjo je danas, 7. svibnja, u Vatikanu primio predsjednika Švicarske Konfederacije Johanna Schneider-Ammanna, koji je došao u Vatikan u prigodi prisege novih članova Švicarske garde, te s njim razgovarao o izbjeglicama, o nezaposlenosti mladih, Bliskom istoku i Africi.

Srdačni razgovor – kako stoji u službenom priopćenju – osim što je bio prigoda za utvrđivanje dobrih odnosa između Svete Stolice i Švicarske, i za isticanje pozitivnoga prinosa Crkve u različitim instancijama u zemlji, u ozračju mirne suradnje, potaknuo je Papu i švicarskoga Predsjednika da uprave pozornost na profesionalni odgoj mladih koji ima djelotvornu ulogu u pristupu svijetu rada, te u širem vidiku, temi migracije i politikâ prihvata i integracije u sadašnjem kontekstu europskoga kontinenta. Razgovaralo se također o sukobima na Bliskom istoku, i o stanju u podsaharskim zemljama, te je istaknuta potreba većega zauzimanja kako bi se poduprli sigurnost i mir – istaknuto je u priopćenju.

Nakon razgovora s papom Franjom, predsjednik Schneider-Ammann se zadržao u razgovoru s nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.nzz.ch

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.