Vjera Crkva Beograd: personalne promjene u nadbiskupiji
Crkva Vjera

Beograd: personalne promjene u nadbiskupiji

Uoči svetkovine Svih Svetih, 31. listopada 2015. slavljena je svečana Sveta misa u povodu obljetnice osnivanja Beogradske nadbiskupije. Budući da je u tijeku renoviranje i pripremanje
crkve Krista Kralja za jubilarnu Godinu božanskog milosrđa, Sveta misa je slavljena u crkvenoj dvorani. Euharistijsko slavlje, uz sudjelovanje vjerničke zajednice, predvodio je nadbiskup beogradski mons. Stanislav Hočevar uz koncelebraciju župnika župe Krista Kralja vlč. Andreja Đuričeka, fra Ilije Alandžaka, vlč. Grzegorza J. Chudeka, vlč. Aleksandra Kovačevića, fra Leopolda Rochmesa, vlč. Ivice Damjanovića iz Srijemske biskupije i vlč. Marka Trošta.

Ističući da Beogradska nadbiskupija u svoju Sinodu ulazi također s promjenama i pomlađivanjem, nadbiskup Hočevar je kazao da je imenovao: novog generalnog vikara, ekonoma, dekane, tajnika Sinode Beogradske nadbiskupije i dijecezanskog povjerenika za mlade. Umjesto dosadašnjeg generalnog vikara fra Leopolda Rochmesa na tu službu imenovan je župnik župe Krista Kralja vlč. Andrej Đuriček dok će službu ekonoma nadbiskupije obnašati vlč. Grzegorz J. Chudek. Vlč. Aleksandar Kovačević, koji je do sada bio odgovoran za pastoral mladih, imenovan je na službu tajnika i kancelara Beogradske nadbiskupije te tajnika Sinode. Novi dekan beogradskog dekanata je fra Ilija Alandžak, župnik crkve svetog Ante u Beogradu, a na čelu niškog dekanata je vlč. Marko Trošt, župnik u Nišu, Aleksincu i Leskovcu. Beogradska nadbiskupija dobila je i pojačanje u osobi vlč. Ivice Damjanovića iz Srijemske biskupije koji je novi dijecezanski povjerenik za mlade.

Nadbiskup Hočevar je spomenutim svećenicima podijelio dekrete, a oni su na latinskom jeziku pročitali i na oltaru potpisali svečanu prisegu o savjesnom obavljanju povjerene im službe. Vjernička zajednica molila je tijekom Mise im Gospodin dadne mudrosti i snage da savjesno i s puno ljubavi obavljaju svoje dužnosti. (m.a.k.)

Izvor: kc.org.rs

Foto: b92.net

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.