Vjera Crkva Papa se sureo s ovogodišnjim dobitnicima Nobelove nagrade za mir
Crkva Vjera

Papa se sureo s ovogodišnjim dobitnicima Nobelove nagrade za mir

Papa Franjo susreo se danas s ovogodišnjim dobitnicima Nobelove nagrade za mir te ih je nazvao „graditeljima mira“. Ove je godine ugledna nagrada pripala Tuniškom nacionalnom kvartetu za dijalog, za – kako je to obrazložilo vijeće za dodjelu Nobelove nagrade – „njihov odlučni doprinos u izgradnji pluralističke demokracije u Tunisu u jeku Jasminske revolucije 2011. godine“. Dobitnici su Mohamed Fadhel Mahfoudh, Abdessatar Ben Moussa, Wided Bouchamaoui i Houcine Abbassi.

Njih četvero predstavljaju Tuniški opći radnički sindikat, Tunišku konfederaciju industrije, trgovine i proizvodnje, Tunišku ligu za ljudska prava i Tuniški odvjetnički red. Te su četiri organizacije pomogle utemeljiti novi ustav i provesti predsjedničke izbore nakon niza političkih ubojstava 2013. godine.

Papa Franjo im je tijekom petnaestominutnog susreta rekao da su svoja postignuća ostvarili rukama i srcem te je pohvalio njihovu metodu koja je dijalogom pridonijela stabilnosti njihove zemlje. Dobitnici su Nobelove nagrade Papi zahvalili na prijemu, nazvavši ga „istinskim čovjekom mira“. Svetome su Ocu poklonili portret Mahatme Gandhija.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.northcountrypublicradio.org

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.