Vjera Papa govori Papa primio izaslanike Centara za promicanje života
Papa govori Vjera

Papa primio izaslanike Centara za promicanje života

Zaštita ljudskoga života i promicanje obitelji trebaju uvijek biti uključeni u socijalnom zauzimanju kršćana sa solidarnom potporom svakome tko je u teškom socijalnom stanju, gdjegod se osobama oduzima njihovo dostojanstvo – rekao je papa Franjo, primivši danas u audijenciju izaslanike Centara za promicanje života.

Čovjek kojeg opisuje Evanđelje da je iz Jeruzalema išao u Jerihon i pao u ruke razbojnika i danas hoda ulicama naših gradova – možda praznih džepova ili bolestan, naborana lica ili druge rase – tražeći svojega dobrog Samarijanca. Samarijanci otvorena srca su osobe koje služe u Centrima za promicanje života, u Pokretu za život, koji iznad svega pomažu majkama u teškoćama da ne odbace dar života koji u sebi nose.

Za Kristove učenike, promicati ugroženi ljudski život znači ići ususret potrebitima, biti kraj njih i dijeliti njihovu bol da im se omogući oporavak. Papa je u tom pogledu istaknuo mnoge obitelji ugrožene siromaštvom, bolešću, nedostatkom posla ili stana, kao i starije osobe koje podnose patnju i osamljenost te mlade koje ugrožava ovisnost i druge vrste ropstva.

Navodeći svoju encikliku Laudato si’, Papa je upitao kako možemo isticati važnost skrbi za ranjive ljude, ako ne želimo zaštititi ljudske embrije. Potaknuo je okupljene da nastave biti dobri Samarijanci, radeći na zaštiti nerođene djece, ali i pomažući mnogima koji traže bolji i dostojanstven život.

Na koncu je Sveti Otac podsjetio kako je potrebno štititi i promicati obitelj, iznad svega kad se radi o daru djece i dostojanstvu žena. Sa zadovoljstvom je primijetio da su Centri za promicanje života otvoreni svima, neovisno o vjeri ili nacionalnosti korisnika te istaknuo kako u njima značajan broj useljenica traži pomoć.

Izvor: radiovatican.va

Foto: businessinsider.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.