Vjera Crkva Alep: Djeca mole za prestanak ubijanja djece
Crkva Vjera

Alep: Djeca mole za prestanak ubijanja djece

Father Sean Connor sits with Jane Richard as he speaks to children during a June 9 Mass at St. Anne Church in Boston to celebrate the life of Jane's brother, Martin Richard of Dorchester, Mass. Martin, one of the victims of the April 15 bombing at the Boston Marathon, would have turned nine that day. (CNS photo/Gregory L. Tracy, The Pilot) (June 10, 2013)

Stotine kršćanskih i muslimanskih dječaka i djevojčica iz Alepa će se 6. listopada ove godine susresti, kako bi molili za prestanak ubijanja – osobito ubijanja bespomoćne djece – u tom gradu kao i u čitavoj Siriji, izjavio je za agenciju Fides nadbiskup Boutros Marayati, poglavar armensko katoličke arhieparhije u Alepu. U inicijativi će sudjelovati prvenstveno školska djeca, koja će također staviti svoje potpise kao i otiske prstiju na apel, kojim će zamoliti svjetske vođe da okončaju ubijanja – osobito djece, koja su u svakom ratu najranjivija. „No iznad svega, oni će moliti. Molit će za svoje vršnjake i vjerujemo u činjenicu da je dječja molitva jača od naše“, dodao je nadbiskup Marayati.

Bombardiranja i ubijanja civila u Alepu su pokazali svu krhkost mira, proglašenoga prije manje od dva tjedna. U ovom pitanju nadbiskup Marayati može iz prve ruke posvjedočiti što se događa u tom sirijskom gradu: „U srijedu su predstavnici sirijske vlade i vojske imali sastanak na kojem su donijeli odluku kako će poslati poziv civilima, koji žive u mjestima nedaleko od područja pod kontrolom pobunjenika. U pozivu stoji da će sirijske snage osigurati otvorene putove kako bi stanovništvu omogućili da napuste ugrožena područja te se upute prema sigurnijim zonama. Zapravo, mnoge obitelji su već napustile nesigurna mjesta te su stigla u područja pod upravom vladine vojske, potvrđujući da je poziv stigao do svog odredišta. No masovna evakuacija je izostala: možda mnogi niti ne mogu otići. Poziv također ima i rok trajanja: ponuda vrijedi još nekoliko dana. Bit će još krvi ako se sukobljene strane ne dogovore oko obustavljanja ovoga prljavog rata“, zaključio je nadbiskup Boutros Marayati.

Izvor: radiovatican.va

Foto: catholicphilly.com

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.