Vjera Crkva U poruci kardinalu Erdöu Papa opisao kakvu želi Crkvu
Crkva Vjera

U poruci kardinalu Erdöu Papa opisao kakvu želi Crkvu

Crkvu „uvijek u izlasku“, radosnu navjestiteljicu Evanđelja milosrđa i svjedokinju nade, priželjkuje Sveti Otac u poruci kardinalu Petru Erdöu, predsjedniku Vijeća europskih biskupskih konferencija, u prigodi plenarne skupštine Vijeća koja je jučer započela u kneževini Monako.

Papa je izrazio „duboku zahvalnost za značajan prinos Vijeće europskih biskupskih konferencija u promicanju bratskih i crkvenih odnosa, koji očituju važnost zajedništva i radosti vjere“. Sveti Otac potiče sudionike skupštine da „s pouzdanjem nastave hod služenja narodima Kontinenta, vrjednujući njegova „oba plućna krila“, „istočno i zapadno“. Nastojite prosvijetliti savjesti vjernika da ih ne zavede svjetovna kultura – potaknuo je papa Franjo.

Na otvaranju skupštine, nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Monaku, pročitao je poruku u kojoj Papa također zahvaljuje kardinalu Petru Erdöu, koji ovom plenarnom skupštinom zaključuje svoja dva petogodišnja mandata na čelu Vijeća europskih biskupskih konferencija. S blagošću i dalekovidnošću znali ste služiti, stavljajući ponad svega evanđeosku ljubav. Hvala vam na Vašoj pastoralnoj revnosti – stoji u Papinoj poruci.

Izvor: radiovatican.va

Foto: panoramino.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.