Vjera Crkva U poruci kardinalu Erdöu Papa opisao kakvu želi Crkvu
Crkva Vjera

U poruci kardinalu Erdöu Papa opisao kakvu želi Crkvu

Crkvu „uvijek u izlasku“, radosnu navjestiteljicu Evanđelja milosrđa i svjedokinju nade, priželjkuje Sveti Otac u poruci kardinalu Petru Erdöu, predsjedniku Vijeća europskih biskupskih konferencija, u prigodi plenarne skupštine Vijeća koja je jučer započela u kneževini Monako.

Papa je izrazio „duboku zahvalnost za značajan prinos Vijeće europskih biskupskih konferencija u promicanju bratskih i crkvenih odnosa, koji očituju važnost zajedništva i radosti vjere“. Sveti Otac potiče sudionike skupštine da „s pouzdanjem nastave hod služenja narodima Kontinenta, vrjednujući njegova „oba plućna krila“, „istočno i zapadno“. Nastojite prosvijetliti savjesti vjernika da ih ne zavede svjetovna kultura – potaknuo je papa Franjo.

Na otvaranju skupštine, nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Monaku, pročitao je poruku u kojoj Papa također zahvaljuje kardinalu Petru Erdöu, koji ovom plenarnom skupštinom zaključuje svoja dva petogodišnja mandata na čelu Vijeća europskih biskupskih konferencija. S blagošću i dalekovidnošću znali ste služiti, stavljajući ponad svega evanđeosku ljubav. Hvala vam na Vašoj pastoralnoj revnosti – stoji u Papinoj poruci.

Izvor: radiovatican.va

Foto: panoramino.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.