Vjera Crkva Pariški Nadbiskup: Dani žalosti i molitve za žrtve terorističkih napada
Crkva Vjera

Pariški Nadbiskup: Dani žalosti i molitve za žrtve terorističkih napada

Nakon napada u siječnju, nakon atentata ovoga tjedna u Beirutu i mnoštva drugih napada u posljednjim mjesecima, osobito u Nigeriji i drugim afričkim državama, naša je zemlja opet doživjela bol i žalost te se mora suočiti s barbarskom propagandom fanatičnih skupina – napisao je u poruci povodom jučerašnjih terorističkih napada pariški nadbiskup, kardinal André Vingt-Trois.

Pozivam katolike u Parizu da mole za sestre i braću koji su jučer ubijeni, za njihove obitelji, za ranjene kao i za one koji su im pomogli, za sigurnosne snage koje su pod strašnim pritiskom, za našu vladu i našu zemlju kako bismo ostali čvrsti u jedinstvu i očuvali mir u srcima – stoji u poruci pariškog nadbiskupa.

Od župa je zatražio da se strogo pridržavaju sigurnosnih mjera javnih vlasti te da se danas i sutra – subota i nedjelja – proglase danima žalosti i molitve. Kardinal Vingt-Trois sutra će navečer, u 18 sati i 30 minuta predsjedati u katedrali Notre Dame misom za žrtve napadâ.

Suočeni s nasiljem, molimo za milost da steknemo čvrsta srca bez mržnje. Neka se trijeznost i razboritost koju su dosada svi iskazali nastave u skorim tjednima i mjesecima; neka nitko ne dopusti da ga svlada panika ili mržnja. Molimo za milost da budemo mirotvorci. Ne trebamo nikada izgubiti nadu u mir, ako izgrađujemo pravednost – zaključio je pariški nadbiskup.

Izvor: radiovatican.va

Foto: lejdd.fr

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.