Vjera Crkva Pariški Nadbiskup: Dani žalosti i molitve za žrtve terorističkih napada
Crkva Vjera

Pariški Nadbiskup: Dani žalosti i molitve za žrtve terorističkih napada

Nakon napada u siječnju, nakon atentata ovoga tjedna u Beirutu i mnoštva drugih napada u posljednjim mjesecima, osobito u Nigeriji i drugim afričkim državama, naša je zemlja opet doživjela bol i žalost te se mora suočiti s barbarskom propagandom fanatičnih skupina – napisao je u poruci povodom jučerašnjih terorističkih napada pariški nadbiskup, kardinal André Vingt-Trois.

Pozivam katolike u Parizu da mole za sestre i braću koji su jučer ubijeni, za njihove obitelji, za ranjene kao i za one koji su im pomogli, za sigurnosne snage koje su pod strašnim pritiskom, za našu vladu i našu zemlju kako bismo ostali čvrsti u jedinstvu i očuvali mir u srcima – stoji u poruci pariškog nadbiskupa.

Od župa je zatražio da se strogo pridržavaju sigurnosnih mjera javnih vlasti te da se danas i sutra – subota i nedjelja – proglase danima žalosti i molitve. Kardinal Vingt-Trois sutra će navečer, u 18 sati i 30 minuta predsjedati u katedrali Notre Dame misom za žrtve napadâ.

Suočeni s nasiljem, molimo za milost da steknemo čvrsta srca bez mržnje. Neka se trijeznost i razboritost koju su dosada svi iskazali nastave u skorim tjednima i mjesecima; neka nitko ne dopusti da ga svlada panika ili mržnja. Molimo za milost da budemo mirotvorci. Ne trebamo nikada izgubiti nadu u mir, ako izgrađujemo pravednost – zaključio je pariški nadbiskup.

Izvor: radiovatican.va

Foto: lejdd.fr

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.