Vjera Papa govori Papa na Instagramu dosegao 3 milijuna pratitelja
Papa govori Vjera

Papa na Instagramu dosegao 3 milijuna pratitelja

Nakon 20 tjedana i 143 objave, uključujući nekoliko videosnimki, račun pape Franje na Instagramu dostigao je 3 milijuna pratitelja. Za razliku od Twittera, na kojem Papa objavljuje na 8 različitih jezika, na Instagramu postoji samo jedan službeni račun, ali su objave popraćene višejezičnim titlovima.

Pratitelji računa @franciscus mogu iz dana u dan pratiti Papu zahvaljujući fotografijama glavnih događaja, koje snimaju fotografi iz vatikanskog dnevnika L’Osservatore Romano. Među najpopularnijima su snimke Svetoga Oca kako moli krunicu ili drži ruku djeteta tijekom opće audijencije.

Radi se o „načinu prikazivanja gesta milosrđa“ koje označuju ovo papinstvo – objasnio je mons. Dario Viganò, pročelnik Tajništva za komunikaciju, komentirajući u ožujku pokretanje Papina računa na Instagramu.

Preuzeto: www.radiovaticana.va

Photo: @AFP

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.