Vjera Papa govori Papa Franjo posjetio Obiteljski dom za djecu San José u Medellínu
Papa govori Vjera

Papa Franjo posjetio Obiteljski dom za djecu San José u Medellínu

Tri stotine djece dočekalo je jučer Papu u Obiteljskom domu San José u Medellínu, kojim upravlja tamošnja biskupija, a u kojemu su zbrinuta napuštena djeca i djeca žrtve nasilja. Osvrćući se upravo na te stvarnosti, Papa je napomenuo kako vidjeti djecu koja trpe duši nanosi veliku bol, jer su oni Isusovi miljenici. Ne možemo prihvatiti da se s njima surovo postupa, da ih se lišava prava na mirno i radosno djetinjstvo, da im se niječe budućnost nade – istaknuo je Papa te prizvao – kako je rekao – u „sjećanje srca“ nepravednu patnju brojnih dječaka i djevojčica u cijelomu svijetu, koji su nedužne žrtve zloće nekih ljudi.

I Dijete Isus je bio žrtva mržnje i progona – podsjetio je Papa – morao je pobjeći sa svojom obitelji, napustiti svoju zemlju i svoj dom, kako bi izbjegao smrt. Ali Isus ne napušta nikoga tko trpi, a još manje djecu koja su njegovi miljenici. Obiteljski dom San José dokaz je Isusove ljubavi prema malenima i njegove želje da im bude blizu kroz nježnu brigu svih dobrih ljudi koji rade u njemu, jer – napomenuo je – voditelji doma, osoblje i brojne druge osobe već su dio obitelji, i to daje da ta ustanova bude dom, odnosno da ima toplinu obitelji u kojoj se osjećamo voljeni, zaštićeni, prihvaćeni, njegovani i praćeni.

Sve redovnike, redovnice i laike koji u više domova toga – kako je rekao – kolumbijskoga ‘katoličkog glavnog grada’ s ljubavlju prihvaćaju i brinu se za djecu koja već kao vrlo malena iskušavaju bol i trpljenje, Papa je podsjetio na dvije stvarnosti koje ne smiju nedostajati, jer su dio kršćanskoga identiteta. Jedna je ljubav koja zna vidjeti Isusa, nazočnoga u najmanjima i najslabijima, te sveta dužnost da dovedu djecu do Isusa. Za tu im je zadaću, sa svim njezinim radostima i patnjama, Papa poželio da ih upravo sveti Josip, čije ime nosi taj dom, nadahne i pomogne u njihovoj brizi za djecu koja su budućnost kolumbijskoga društva, svijeta i Crkve.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.