Vjera Crkva Održana tribina “Život, dakle biraj” u “Augustinianum”-u
Crkva Vjera

Održana tribina “Život, dakle biraj” u “Augustinianum”-u

U nedjelju, 18. rujna, u pastoralnom centru “Augustinianum” u Subotici, održana je tribina pod naslovom “Život, dakle, biraj”. Gost tribine bila je Lidija Dugan, regionalna koordinatorica Inicijative “40 dana za život” za Slavoniju. Ona je okupljenim sudionicima tribine predstavila Inicijativu i potkrijepila značaj Inicijative u borbi za spas nerođenih i protiv pobačaja. Ljubav prema nerođenima, toj najmanjoj Isusovoj braći, glavni je motiv i cilj ove akcije i spašavanje njihovih života. Zatim pomoć majkama i očevima, mladićima i djevojkama, koji razmišljaju o pobačaju kao i onima koji su ga već počinili, jer su i tjelesne, psihičke i duhovne posljedice vrlo teške a mogu biti i kobne. Lidija je u svom izlaganju govorila o brjnim plodovima ove Inicijative u svijetu i u Hrvatskoj poželjevši da se ova Inicijativa proširi i u Subotici i u Srbiji.
Čalnovi njezinog tima iz Vukovara, Josip i Lucija, govorili su o svojim doživljajima sudjelovanja u Molitvenom bidjenju u Vukovaru. Jedan od plodova te Incijative je bio i taj, kako je posvjedočila Lucija što je na molitvenom bdijenju upoznala i zavoljela svog sadašnjeg zaručnika, s kojim će se uskoro vjenčati.
Posebno dirljivo je bilo svjedočenje o rođenju male Petre, čija je majka, zahvlajujući Iniciajtivi odustala od pobačaja i odlučila roditi dijete.
Cilj ove tribine bio je ohrabriti članove Incijative u Subotici da organiziraju ove jeseni i u Subotici Molitveno bdijenje pred bolnicom u trajanju od četrdeset dana.
Na Tribinu se okupila četa mala ali odabrana, koja će sigurno, uz Božju pomoć i noćena ljubavlju prema nerođenima, to sigurno i ostvariti.

Piše: mons.dr.Andrija Anišić

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.