Vjera Crkva Održana tribina “Život, dakle biraj” u “Augustinianum”-u
Crkva Vjera

Održana tribina “Život, dakle biraj” u “Augustinianum”-u

U nedjelju, 18. rujna, u pastoralnom centru “Augustinianum” u Subotici, održana je tribina pod naslovom “Život, dakle, biraj”. Gost tribine bila je Lidija Dugan, regionalna koordinatorica Inicijative “40 dana za život” za Slavoniju. Ona je okupljenim sudionicima tribine predstavila Inicijativu i potkrijepila značaj Inicijative u borbi za spas nerođenih i protiv pobačaja. Ljubav prema nerođenima, toj najmanjoj Isusovoj braći, glavni je motiv i cilj ove akcije i spašavanje njihovih života. Zatim pomoć majkama i očevima, mladićima i djevojkama, koji razmišljaju o pobačaju kao i onima koji su ga već počinili, jer su i tjelesne, psihičke i duhovne posljedice vrlo teške a mogu biti i kobne. Lidija je u svom izlaganju govorila o brjnim plodovima ove Inicijative u svijetu i u Hrvatskoj poželjevši da se ova Inicijativa proširi i u Subotici i u Srbiji.
Čalnovi njezinog tima iz Vukovara, Josip i Lucija, govorili su o svojim doživljajima sudjelovanja u Molitvenom bidjenju u Vukovaru. Jedan od plodova te Incijative je bio i taj, kako je posvjedočila Lucija što je na molitvenom bdijenju upoznala i zavoljela svog sadašnjeg zaručnika, s kojim će se uskoro vjenčati.
Posebno dirljivo je bilo svjedočenje o rođenju male Petre, čija je majka, zahvlajujući Iniciajtivi odustala od pobačaja i odlučila roditi dijete.
Cilj ove tribine bio je ohrabriti članove Incijative u Subotici da organiziraju ove jeseni i u Subotici Molitveno bdijenje pred bolnicom u trajanju od četrdeset dana.
Na Tribinu se okupila četa mala ali odabrana, koja će sigurno, uz Božju pomoć i noćena ljubavlju prema nerođenima, to sigurno i ostvariti.

Piše: mons.dr.Andrija Anišić

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.