Vjera Crkva Biskupska sinoda. Zajednički susret Pape, mladih i starijih osoba
Crkva

Biskupska sinoda. Zajednički susret Pape, mladih i starijih osoba

Papa Franjo na susretu s mladima i sinodskim ocima; Vatikan, 6. listopada 2018. (Vatican Media )

Projekt, knjiga i susret s papom Franjom, mladi i starije osobe zajedno, povodom Biskupske sinode posvećene mladima

‘Mudrost vremena’, opći je projekt za novi savez među naraštajima, zajednička priča, knjiga koja obuhvaća životne priče koje komentira papa Franjo, te susret sa Svetim Ocem u dijalogu s mladima i sa starijim osobama, koji će se, povodom biskupske sinode, održati 23. listopada u Rimu, na Papinskom patrističkom institutu Augustinianumu. Kako bismo išli prema budućnosti potrebna je prošlost, potrebni su duboki korijeni, potrebno je sjećanje, hrabrost i zdrava utopija. Eto što bih želio – kaže Papa – svijet koji živi novi zagrljaj mladih sa starijima.

Mladi i starije osobe iz cijeloga svijeta u dijalogu s Papom

Na susretu će s papom Franjom, zajedno s mladima i starijim osobama iz cijeloga svijeta, sudjelovati panamski nadbiskup José Domingo Ulloa Mendieta, predsjednik Organizacijskoga odbora za Svjetski dan mladih 2019. godine, te pater Antonio Spadaro, ravnatelj časopisa La Civiltà Cattolica. Događaj je – objašnjeno je u priopćenju organizatorā – proslava projekta nastaloga po nadahnuću Pape koji već dugo svoju pozornost posvećuje odnosu među naraštajima, i to kako bi zajedno nastavili svoj put. Projekt je ostvaren prikupljanjem 250 intervjua u više od 30 zemalja, zahvaljujući pomoći neprofitne organizacije Unbound, te zauzimanjem skupine nakladničkih kuća koje je koordinirala američka Loyola Press.

Knjiga izlazi u Italiji i u Sjedinjenim Američkim Državama, a poslije i na drugim jezicima

Knjiga, koja izlazi istodobno u Sjedinjenim Američkim Državama i u Italiji, a u tijeku je njezino objavljivanje na brojnim drugim jezicima, važno je sredstvo te inicijative, a obuhvaća opširan izbor pričā koje papa Franjo komentira u razgovoru s patrom Antoniom Spadarom, urednikom talijanskoga izdanja.

Izvor: radiovatican.va (Alessandro Gisotti; Ariana Anić – Vatikan)

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.