Vjera Crkva Predstavljen dokumentarni film “Euharistijska čuda”
Crkva

Predstavljen dokumentarni film “Euharistijska čuda”

Euharistijsko čudo

U filmu su predstavljena euharistijska čuda koja su se dogodila u tri zemlje – Argentini, Poljskoj i Italiji

U utorak, 30. listopada, u Vatikanskoj filmoteci je predstavljen dokumentarni film Euharistijska čuda, u proizvodnji Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice. Film je režirao Matteo Ceccarelli, a na predstavljanju su uz režisera, među ostalima, bili i kardiolog Franco Serafini, autor knjige Kardiolog posjećuje Isusa (Un cardiologo visita Gesù) i roditelji sluge Božjega Carla Acutisa.

U filmu su predstavljena euharistijska čuda koja su se dogodila u tri zemlje – Argentini, Poljskoj i Italiji. Argentinsko euharistijsko čudo dogodilo se u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu, 1996. godine kada je nakon svete mise jedna žena svećeniku donijela odbačenu hostiju koju je pronašla na stalku za svijeće u crkvi. Svećenik je hostiju položio u svetohranište, a nakon nekoliko dana, umjesto hostije, u svetohraništu je pronašao krvavo tkivo. Ispitivanja su potvrdila da se radi o dijelu srčanog mišića. Spomenimo da je nadbiskup Buenos Airesa u to vrijeme bio kardinal Jorge Mario Bergoglio, danas papa Franjo.

Režiser Matteo Ceccarelli autor je i dokumentarnog filma Moja autocesta za nebo, koji je prvi put prikazan prije dvije godine, a njegov je protagonist sluga Božji Carlo Acutis – talijanski mladić koji je u dobi od 15 godina umro od leukemije, a bio je izrazito pobožan prema Isusu prisutnom u euharistiji. Upravo je euharistijski Isus, prema njegovim riječima, bio njegova autocesta prema nebu.

Izvor: radiovatican.va (Mate Žaja – Vatikan)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.