Vjera Papa govori Biskup iz Carpija: Papa Franjo nam je dao injekciju nade
Papa govori Vjera

Biskup iz Carpija: Papa Franjo nam je dao injekciju nade

Bio je to pastoralni pohod pape Franje u znaku nade, bogat trenutcima koji će ostati u srcu vjernikâ u Carpiju i u Mirandoli. Na Papin se pohod toj biskupiji u talijanskoj pokrajini Emiliji-Romagni, u kojoj se još uvijek mogu vidjeti posljedice potresa koji je prije pet godina pogodio to područje, u razgovoru za našu radijsku postaju osvrnuo biskup iz Carpija, msgr. Francesco Cavina, te prije svega istaknuo da ga je jučerašnji dan ispunio radošću i utjehom.

Papa nam je donio dva dara: jedan je dar propovijed koja je bila himna životu, koji je Isus. A druga velika riječ koju nam je ostavio jest riječ nade, koju je izgovorio u Mirandoli, ispred katedrale koja je još uvijek u istom stanju kao i dan nakon potresa – napomenuo je biskup te dodao da taj Papin pohod nije bio lijep samo zbog golemog broja ljudi koji su mogli vidjeti, pozdraviti i slušati Svetoga Oca, nego je to bio posjet koji je upravo oživio njihovu svakodnevicu.

Među brojnim znakovitim gestama biskup je posebno istaknuo susret Pape s osobama s invaliditetom. Nije se štedio – kazao je biskup – „bacio“ se među tu našu braću koja žive u trpljenju, i nazvao ih bogatstvom. Osobama koje izražavaju, nude i donose bogatstvo u Crkvu i u društvo.

Na novinarovo pitanje koje plodove očekuje, i kojima se nada, nakon Papina pohoda, biskup Cavina je kazao da je uvjeren da će Papin posjet biti veliki poticaj za jačanje društvene povezanosti s građanskoga vidika, te jedinstvo i zajedništvo unutar Crkve. Istina je da je potres u prvim trenutcima potaknuo veliku solidarnost, ali poslije ostaju rane u srcu, u duhu, u duši, koje ljude dovode do razjedinjenja. Pozivajući nas na radost, nadu, pouzdanje, pozivajući nas da se ne prepustimo jadanju, te da vidimo sve lijepo i pozitivno koje je oko nas, u našem životu i u našoj braći, Papa je želio istaknuti upravo tu bitnu dimenziju zajedništva – rekao je biskup Cavina.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.