Vjera Papa govori Biskup iz Carpija: Papa Franjo nam je dao injekciju nade
Papa govori Vjera

Biskup iz Carpija: Papa Franjo nam je dao injekciju nade

Bio je to pastoralni pohod pape Franje u znaku nade, bogat trenutcima koji će ostati u srcu vjernikâ u Carpiju i u Mirandoli. Na Papin se pohod toj biskupiji u talijanskoj pokrajini Emiliji-Romagni, u kojoj se još uvijek mogu vidjeti posljedice potresa koji je prije pet godina pogodio to područje, u razgovoru za našu radijsku postaju osvrnuo biskup iz Carpija, msgr. Francesco Cavina, te prije svega istaknuo da ga je jučerašnji dan ispunio radošću i utjehom.

Papa nam je donio dva dara: jedan je dar propovijed koja je bila himna životu, koji je Isus. A druga velika riječ koju nam je ostavio jest riječ nade, koju je izgovorio u Mirandoli, ispred katedrale koja je još uvijek u istom stanju kao i dan nakon potresa – napomenuo je biskup te dodao da taj Papin pohod nije bio lijep samo zbog golemog broja ljudi koji su mogli vidjeti, pozdraviti i slušati Svetoga Oca, nego je to bio posjet koji je upravo oživio njihovu svakodnevicu.

Među brojnim znakovitim gestama biskup je posebno istaknuo susret Pape s osobama s invaliditetom. Nije se štedio – kazao je biskup – „bacio“ se među tu našu braću koja žive u trpljenju, i nazvao ih bogatstvom. Osobama koje izražavaju, nude i donose bogatstvo u Crkvu i u društvo.

Na novinarovo pitanje koje plodove očekuje, i kojima se nada, nakon Papina pohoda, biskup Cavina je kazao da je uvjeren da će Papin posjet biti veliki poticaj za jačanje društvene povezanosti s građanskoga vidika, te jedinstvo i zajedništvo unutar Crkve. Istina je da je potres u prvim trenutcima potaknuo veliku solidarnost, ali poslije ostaju rane u srcu, u duhu, u duši, koje ljude dovode do razjedinjenja. Pozivajući nas na radost, nadu, pouzdanje, pozivajući nas da se ne prepustimo jadanju, te da vidimo sve lijepo i pozitivno koje je oko nas, u našem životu i u našoj braći, Papa je želio istaknuti upravo tu bitnu dimenziju zajedništva – rekao je biskup Cavina.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.