Vjera Crkva Andrea Bocelli radostan što će u Dublinu pjevati za Papu i za obitelji
Crkva

Andrea Bocelli radostan što će u Dublinu pjevati za Papu i za obitelji

Tenor Andrea Bocelli pjevat će 25. kolovoza za papu Franju i obitelji iz cijeloga svijeta, na Festivalu obitelji koji će se održati u okviru Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu (21. – 26. kolovoza 2018.)

Jedan od dirljivih trenutaka na Svjetskom susretu obitelji koji će se održati u Dublinu, bit će Festival obitelji, 25. kolovoza, kada će na Croke Park Stadiumu u Dublinu za papu Franju i za tisuće obitelji iz više od 100 zemalja pjevati Andrea Bocelli koji je već nastupio na prošlom Svjetskom susretu obitelji, u rujnu 2015. godine, u Philadelphiji. U ekskluzivnom intervjuu za Vatican News, Andrea Bocelli je govorio o važnosti vjere u njegovu životu, o osobnim očekivanjima od susreta obitelji u Dublinu, a osvrnuo se i na to kako glazba može pomoći obiteljima da žive i svjedoče radost i ljubav, onako kako to traži papa Franjo.

Andrea je prije svega rekao da je počašćen time što je uključen u tu plemenitu inicijativu, te istaknuo poseban osjećaj koji ima kada pjeva pred Svetim Ocem, pred – kako je rekao – tom tako karizmatskom osobom. Osim toga, – dodao je – to je i velika odgovornost, jer se s takvih događaja upućuju poruke, postoji mogućnost za odašiljanje porukā, ali one trebaju biti prave, ispravne. Zbog toga ću nastojati biti spreman; dat ću sve od sebe kako bi obitelji s tog glazbenog trenutka ponijele u svoj dom lijepu uspomenu.

Osvrnuvši se na riječi pape Franje koji od obiteljī traži da budu radost svijeta, te na novinarovo pitanje može li glazba pomoći obiteljima u tom izazovu, Andrea Bocelli je napomenuo da sve što se radi u svrhu dobra može pomoći i doista pomaže. Stoga i netko tko pjeva odredi si cilj da pruži radost, da omogući trenutak lakoće u kojemu se može razmišljati, meditirati o smislu života, o doista važnim stvarima. Pjevanje u tomu zacijelo ima svoj važan dio. Sveti je Augustin govorio da tko pjeva dvaput moli! Rado vjerujem u to, jer ako je istina, onda sam ja u životu doista mnogo molio – rekao je Bocelli.

Govoreći pak o svojoj vjeri kazao je da je vjera put kojim čovjek ide nastojeći shvatiti smisao života. Mislim da se svima događa da razmišljaju o tomu koji je smisao života – napomenuo je Bocelli te primijetio – Postoje dva načina vjerovanja: ono kršćanina koji Bogu povjerava svu svoju nadu i pouzdanje, i ono Jaga iz Shakespeareovoga ‘Othella’, koji je govorio: ‘Vjerujem u okrutnoga Boga koji me stvorio sličnim sebi’. I tako se može vjerovati. Čak je i to logičnije nego uopće ne vjerovati! – istaknuo je na kraju Andrea Bocelli.

Izvor: (Vatican News – aa)

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.