Sveci BDM od Čudotvorne medaljice

BDM od Čudotvorne medaljice

Danas se slavi blagdan ukazanja Bezgrješne Djevice Marije sv. Katarini Labouré. Zbilo se to 27. studenoga 1830. u Parizu, u kapeli kuće matice Kćeri kršćanske ljubavi. Od ukazanja potječe čudesna medaljica Bezgrešne Djevice Marije, a odatle i ime tom blagdanu kojeg je 23. srpnja 1894. odobrio papa Leon XIII.

Za tu je medaljicu rečeno “Oni koji je nose primit će velike milosti.” Prema svetičinoj viziji na medaljici treba pisati: “O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.” Taj natpis teče iznad Gospinog lika, a na drugoj strani medaljice nalazi se križ sa slovom M, te prikazi Srca Isusa Krista i Srca BDM, a oko svega je vijenac od 12 zvijezda.

Izvor: laudato.hr

Foto: Biografia dos Santos – WordPress.com

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.