Vjera Crkva SUBOTICA: Zlatna misa biskupa Ivana
Crkva

SUBOTICA: Zlatna misa biskupa Ivana

Na blagdan svetih apostola Petra i Pavla u subotičkoj katedrali svete Terezije Avilske biskup mons. Ivan Penzeš je proslavio svoju zlatnu misu zajedno sa još četvoricom svećenika biskupije koji su za svećenike zaređeni također pre 50 godina. Nihova imena su: preč. István Dobai, preč. Julije Bašić, mons. József Miócs i preč. József Csobánczy.

Sveta misa u 8,30 sati bila je na mađarskom jeziku, a bila je obilježena zlatnim jubilejom,  svećeničkim i đakonskim ređenjem. Svata misa u 10,30 sati je bila na hrvatskom jeziku i na njoj je biskup – zlatomisnik za đakone zaredio tri bogoslova Subotičke biskupije: vlč. Nebojšu Stipića (župa sv. Rok, Subotica), vlč. Dražena Skenderovića (župa Presvetog Trojstva, Mala Bosna) i vlč. Daniela Katačića (župa svetog Mihovila, Bački Breg).

Našem biskupu Ivanu, zlatomisnicima i novozaređenima, želimo obilje Božjeg blagoslova u njihovom radu i nastojanju!

 

Uredio: Nikola Knezi, dr. med., univ. asist.

Foto: FACEBOOK (Subotička katedrala – Szabadkai katedrális)

 

Nikola Knezi

Nikola Knezi, liječnik, asistent Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
Rođen je 1990. godine. Tijekom osnovne škole postao je ministrant u rodnoj župi Rođenja Blažene Djevice Marije kao i u crkvi Sv. Stjepana kralja pri karmelićanskom samostanu u Somboru, a kasnije obnašao službu lektora i akolita. Učestvovao je ostvarenju emisije "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Bio je autor meditativnih članaka objavljenih u katoličkom listu subotičke biskupije "Zvonik". Na radu internet stranice www.svjetlo-vjere.com angažiran je od samog početka kao suosnivač, član uredništva i autor. Srednju medicinsku školu "Dr Ružica Rip" smijer medicinski tehničar pohađao u Somboru. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao i promoviran u doktora medicine. Trenutačno je student doktorskih studija kliničkih istraživanja (neuronauke) na istom fakultetu. Autor je i koautor znanstvenih radova iz područja fundamentalne medicine objavljenih na domaćim i internacionalnim skupovima i časopisima.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.