Vjera Crkva Uz mjesec listopad piše mons.dr.Andrija Anišić
Crkva Vjera

Uz mjesec listopad piše mons.dr.Andrija Anišić

MOLITVOM PROTIV POBAČAJA

Dragi prijatelji Radio Marije!

Vjerujem da ste već svi čuli za Inicijativu „40. dana za život“. Puno smo o njoj govorili također i u našem programu. Već gotovo dvije godine, prve srijede u mjesecu imali smo misu i klanjanje za spas nerođenih beba i za prestanak pobačaj. Nedavno smo u svoj program uvrstili i posebnu emisiju koja se zove „Život, dakle, biraj“ koju uređuje i vodi Rada Marija Bagarić. Ta emisija emitira se svakog petka u 13 sati.
U župi sv. Roka u Subotici već pola godine okuplja se jedna skupina vjernika koja zajedno moli na tu nakanu i razgovara o mogućnosti konkretne pomoći trudnicama i majkama s malom djecom. Ta hrabra skupina vjernika, uz podršku i pomoć braće i sestara iz Hrvatske, organizirala je po prvi put miroljubivo bdijenje protiv pobačaja i za spas nerođene djece i u krugu bolnice u Subotici. Tako je naš grad uvršten među 367 gradova svijeta u kojima se sada istovremeno održava ta molitvena inicijativa odnosno bdijenje.
Nama u Subotici je osobito drago što smo naišli na razumijevanje direktora naše bolnice te smijemo moliti i bdjeti u krugu same bolnice a ne pred bolnicom.
U kampanji za ovu Inicijativu u našem gradu podijeljeno je više od petsto poziva na uključenje u ovu molitvenu akciju, kako po župama tako i na subotičkoj Kalvariji. Nažalost, odaziv je mali. Za sudjelovanje se prijavilo dosada šezdesetak osoba. No, to je stado malo, ali odabrano, kojem Isus poručuje: „Ne boj se!“ (usp. Lk 12,32). Oni koji su se uključili u ovu Inicijativu čine ono što je Isusu najdraže, bore se za živote njegove najmanje braće i sestara, za živote nerođenih beba jer one se baš nikako ne mogu braniti a prijeti im grozna smrt pobačajem.
Prošlo je već više od pola ovoga bdijenja u ovom jesenskom terminu. Šezdesetak molitelja svjedoče o pozitivnim reakcijama prolaznika kao i o ponekom protivljenju. Protivljenje je bilo osobito oštro na fb_stranici Inicijative u Subotici. Samo protivljenje je dobar znak. To znači da je Inicijativa ostvarila i svoj treći cilj: Osvješćivanje lokalne zajednice. Molitve i žrtve, dakako, ne nedostaje, osobito u hladnim jutarnjim satima.
Cilj ove molitvene akcije je samo jedan: spasiti život nerođenih beba! Gospodin nam je već u toku pripreme za ovu Inicijativu i na početku ove Inicijative podario milost da su tri majke odustale od pobačaja. Radujemo se bebama koje će se roditi. Mi znamo da ova molitvena inicijativa neće uspjeti odvratiti sve majke i djevojke koje su se odlučile na pobačaj, ali pokušajmo spasiti bar još neke.
Zanimljivu je poruku dobila Subotica na nedavnoj tribini pod naslovom: „Život, dakle, biraj“. Citat je to iz knjige proroka Jeremije: Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati… (Jr 29,11-14).
Neka ta poruka bude ohrabrenje da se uključite u ovu molitvu, da zajednički dadnemo našem gradu i narodima, koji u njemu žive, „budućnost i nadu“. A riječi zaštitnice ove naše Inicijative, sv. Majke Terezije, neka nam budu glavni motiv uključivanja u nju: Bože, daj nam snage da zaštitimo nerođeno dijete. Jer dijete je najveći Božji dar obitelji, narodu i svijetu.
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije Srbije, postanite i vi dio jedne od najvažnije borbe suvremenog čovječanstva, borbe protiv pobačaja a za spas nerođenih. Podržite tu borbu molitvom, postom i drugim oblicima žrtve, pa i novčano ako možete. Slušajte i promičite našu novu emisiju: „Život, dakle, biraj“. Pridružite nam se na misama i klanjanju prve srijede u mjesecu, u kapeli hrvatske redakcije Radio Marije u Subotici. A oni koji žive u Subotici i okolici još se mogu pridružiti Inicijativi molitvom i bdijenjem u krugu subotičke bolnice i to radnim danima od 6 do 9 a nedjeljom od 14 do 16 sati. Svakog petka dok traje Inicijativa (do 6. 11.) u bolničkoj kapeli je sveta misa i klanjanje od 20 sati.
Molite svaki dan ovu molitvu, koju i mi molimo u podne, nakon molitve Srednjega časa:

MOLITVA ZA SPAS NEROĐENIH I PROTIV POBAČAJA

Sv. Majko Terezijo za svoga zemaljskog života bila si velika i neumorna zagovornica dostojanstva čovjeka. Svim si snagama branila osnovno ljudsko pravo na rođenje i življenje do prirodne smrti.
O pobačaju si govorila kao o razornoj sili zla koja uništava pojedince, obitelji i narode. Govorila si da je pobačaj uzrok ratova i bijede, osobnih i svjetskih tragedija.
Sv. Majko Terezijo molimo Te da i sada, s Neba, zagovaraš pred Bogom najmanje, nedužne. Izmoli život vjeru, zdravlje i blagoslov za svako dijete koje je danas osuđeno na ubojstvo pobačajem. Neka Gospodin dotakne srca roditelja, koji se odriču svog nerođenog potomka, koji im je darovan.
Majko, svojom molitvom ogrni one koji su ranjeni abortusom. Neka shvate da dobri Bog želi oprostiti svaki grijeh i pobijediti svako zlo. Izmoli da prihvate oproštenje i pomirenje s njim, sa svojom pobačenom dječicom i sa samima sobom.
Sv. Majko Terezijo, Ti koja gledaš Boga koji je Ljubav i Živo, zagovaraj i nas koji molimo i činimo žrtvu da sse nevini i nerođeni spase! Amen.

Vaš urednik

Preuzeto: www.radiomarija.rs

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.