Vjera Sinoda o obitelji 2015. Izlaganje biskupa Škvorčevića na Sinodi
Sinoda o obitelji 2015. Vjera

Izlaganje biskupa Škvorčevića na Sinodi

Predstavnik Hrvatske biskupske konferencije na aktualnoj Sinodi, požeški biskup Antun Škvorčević, održao je na petoj generalnoj kongregaciji, 9. listopada, izlaganje o drugom dijelu radnoga dokumenta skupa. Govorio je o hrvatskim društvenim okolnostima u kojima se živi brak i obitelj, s posebnim osvrtom i prijedlozima na pripravu za brak, koja bi trebala imati snažniji evangelizacijski karakter – prenijela je IKA.

U svom širem tekstu koji je dostavio Tajništvu Sinode, biskup je ukazao na probleme s kojima se u hrvatskom kontekstu susreću brak i obitelj, napose na zakonodavnom i pronatalitetnom polju te je dao određene prijedloge s obzirom na liječenje bračnih i obiteljskih rana uzrokovanih različitim uvjetovanostima, među kojima je i Domovinski rat s posttraumatskim problemima koji i 20 godina nakon spomenutog teškog iskustva muči veliki broj hrvatskih obitelji.

Biskup Škvorčević raspoređen je u njemačku govornu radnu skupinu, u kojoj je moderator bečki kardinal Cristoph Schönborn, a relator berlinski nadbiskup Heiner Koch. Požeški je biskup osim toga imao je prigodu nekoliko puta susresti se s papom Franjom i čelnicima pojedinih tijela Rimske kurije.

Izvor: www.radiovatican.va

Uredio: Nikola Knezi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.