Propovjedi Misli pape Benedikta XVI. Papa emeritus Benedikt XVI. proslavio svoj 90. rođendan
Misli pape Benedikta XVI. Propovjedi

Papa emeritus Benedikt XVI. proslavio svoj 90. rođendan

Papa emeritus Benedikt XVI. jučer je proslavio 90. rođendan u vrtu svoje rezidencije, u samostanu Mater Ecclesia. Na proslavi je sudjelovalo i malo izaslanstvo iz Bavarske, među kojima 30 pripadnika bavarskih povijesnih postrojbi, tzv. „Gebirgschützen“, a osim toga je sudjelovao i bavarski premijer Horst Seehofer kao i brat umirovljenog pape, monsinjor Georg Ratzinger. Nakon pozdravnoga govora bavarskih postrojbi, slavljenik se kratko obratio prisutnima.

Istaknuo je da mu je srce ispunjeno zahvalnošću za 90 godina koje mu je dragi Bog podario. Bilo je kušnji i teških vremena, ali me je On u svemu uvijek vodio dalje, izvlačio me, kako bih mogao nastaviti ići naprijed – kazao je papa emeritus. Izrazio je svoju zahvalnost i za ljude koji su došli iz Bavarske te mu tako uprisutnili rodni kraj. Bavarska je lijepa od dana stvaranja – kazao je Benedikt XVI. – a lijepom ju čine crkveni tornjevi, kuće s balkonima i cvijećem, ljudi koji su dobri. Ona je lijepa zato što se tamo zna za Boga te se također zna da je On stvorio svijet i da je pravo kada ga oblikujemo zajedno s Njim.

Srdačno vam zahvaljujem – nastavio je slavljenik – za ovu sadašnjost Bavarske, koju mi prenosite, Bavarske koja je otvorena svijetu, živa, radosna, ali koja je takva upravo zato što je ukorijenjena u vjeri. Papa emeritus je potom prisutnima poželio obilje Božjeg blagoslova te ih zamolio da njegove pozdrave prenesu u rodni kraj.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Archbishop Georg Gänswein Website and Forum

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.