Molitve Molitve svecima Molitva Gospi od anđela
Molitve Molitve svecima

Molitva Gospi od anđela

O Djevice od Anđela, koja si prije toliko stoljeća postavila svoje milosrdno prijestolje u Porcijunkuli, poslušaj molitve svoje djece koja ti se utječu s pouzdanjem.
S ovog mjesta koje je stvarno sveto i Božje prebivalište, posebno drago srcu sv. Franje, oduvijek si pozivala sve ljude na Ljubav.
Tvoje oči, prepune nježnosti, jamče nam trajnu majčinsku skrb i obećavaju božansku pomoć svima koji se ničice poklone pred tvojim prijestoljem ili ti se izdaleka obrate moleći te da im pritečeš u pomoć.
Ti si doista naša slatka Kraljica i naša nada.
O Gospe od Anđela, po zagovoru sv. Franje, izmoli nam oprost svih krivica, pomozi našoj volji da se drži daleko od grijeha i daj da nikad ne budemo ravnodušni pred činjenicom što smo postali dostojni zvati te uvijek svojom majkom.
Blagoslovi naše kuće, naš posao, naš odmor, dajući nam onaj blagi mir koji se udiše među drevnim zidovima Porcijunkule gdje se mržnja, krivica, plač pretvaraju u radosnu pjesmu, poradi pronađene ljubavi, poput one što je pjevaju tvoji Anđeli i Serafski Svetac.
Pomozi onima koji nemaju pomoći i koji nemaju kruha, onima koji se nalaze u opasnosti ili u napasti, u žalosti i obeshrabrenju, u bolesti i u času smrti.
Blagoslovi nas kao svoju ljubljenu djecu i molimo te da s nama blagosloviš s istom majčinskom gestom nevine i krive, vjerne i izgubljene, vjernike i sumnjivce.
Blagoslovi cijelo čovječanstvo da ljudi, priznajući se sinovima Božjim i sinovima tvojim, pronađu istinski Mir i stvarno Dobro u Ljubavi. Amen.

Foto: bestofpicture.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.