Molitve Molitva za papu, biskupa i cijelu Crkvu
Molitve

Molitva za papu, biskupa i cijelu Crkvu

Svemogući, vječni Bože, smiluj se slugi svojemu papi našemu N., i upravljaj ga po svojoj milosti na putu spasenja vječnoga, da s pomoću tvojom ono, što je tebi ugodno, želi i svom jakošću izvršiti. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Bože, čija dobrota i ljubav nad pukom tvojim bdije i vlada, nadahni duhom mudrosti slugu svoga (nad)biskupa našega N., čijoj si na duhovnoj brizi izručio da se duhovnim napretkom ovaca umnoži vječna radost pastira. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Svemogući, vječni Bože, Gospodine Oče nebeski, pogledaj očima neizmjernog milosrđa svoga na nevolje i potrebe naše. Smiluj se svima pravovjernima, za koje se tvoj jedinorođeni Sin, Gospodin i Otkupitelj naš Isus Krist, dragovoljno predao u ruke grešnicima i prolio svoju dragocjenu krv na križu. Po ovom Gospodinu našemu Isusu Kristu odvrati od nas, premilostivi Oče, zaslužene kazne: sadašnje i buduće neprilike, pogubeljne bune, rat, skupoću, bolesti, tužna i nevoljna vremena. Prosvijetli također i okrijepi u svakome dobru duhovne i svjetone poglavare, da revno izvršavajun sve, što može unaprijediti tvoju slavu, naše spasenje, općeniti mir i blagostanje svih ljudi. Bože mira, sjedini nas u vjeri, iskorijeni svako krivovjerstvo i raskolništvo. Obrati nam srca na pravu pokoru i popravak života. Užezi u nama oganj svoje ljubavi. Daj nam postojano ići za pravednošću, da ti budemo kao pokorna djeca u životu i na umoru mili i dragi. Molimo također, kako hoćeš, o Bože, da molimo za prijatelje i neprijatelje svoje, za zdrave i bolesne, za sve žalosne i nevoljne kršćane, za žive i mrtve. Tebi, Gospodine, preporučujemo sav svoj posao i pokoj, sve svoje napore i pute, svoj život i smrt. Dopusti nam, da ovdje uživamo tvoju milost, a ondje da sa svim izabranima u vječnom veselju i blaženstvu tebe hvalimo i slavimo. To nam podjeli, Oče nebeski, po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.