Molitve Molitva sv. Nikoli Taveliću
Molitve

Molitva sv. Nikoli Taveliću

Sveti Nikola, ti si tolikim svojim štovateljima pritekao u pomoć u različitim potrebama i tako ih utješio i pomogao. Molim te da i meni pomogneš u mojoj potrebi i tako me utješiš i obraniš. Isprosi mi od Boga milost … ako je to na veću slavu Božju i spasenje moje duše.

Tko hoće da ide zamnom, neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka pođe zamnom.

  • Pravednik će cvasti kao palma.
  • Rasti će kao libanonski cedar.

Pomolimo se! Bože, Ti si svetoga Nikolu Tavelića proslavio revnošću za širenje vjere i palmom mučeništva. Daj da po njegovu zagovoru nadvladamo sve protivštine života i Kristovom strpljivošću stignemo k Tebi, jedinom pravom životu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za mladež

Sveti Nikola, ti si u cvijetu svoje mladosti očuvao čistoću svoje duše i srca te si sve svoje sile posvetio slavi Božjoj i dobru svoga bližnjega. Molim te, čuvaj našu mladež od pogibeljnih zabluda i pokvarenosti ovoga svijeta. Pomozi mladima da dobrim primjerom, molitvom i radom sudjeluju u širenju Kristova kraljevstva na zemlji. Amen.

Molitva za obitelj

Sveti Nikola, ti si u krilu plemenite, kršćanske obitelji primio pravi kršćanski odgoj i upoznao put istine koji vodi u vječni život. Molim te, isprosi našim obiteljima milost da u njima vlada živa vjera, vršenje Božjih zapovjedi, osobito međusobna ljubav i razumjevanje. Amen.

Izvor: SLAVA BOŽJA – katolički molitvenik i pjesmarica, Stjepan Beretić, Katolički institut za kulturu, povjest i duhovnost „Ivan Antunović“, Subotica, 2003.

Foto: vitrauxtar.net

Uredio: Nikola Knezi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.