Vjera Meditacije Zvjezdano nebo
Meditacije

Zvjezdano nebo

Što pomislimo kada pogledamo u zvjezdano nebo? Sada, dok smo u ljetnjem periodu, dok je vrijeme lijepo, vedro, a nebo čisto, bez oblačaka. Samo nebo, i zvijezde …

Svatkoga od nas zvijezde zasigurno podsjećaju na nešto posebno. Našem srcu drago, nama blisko. Na one lijepe ili teške trenutke iz našega života. Na drage ljude ili one koji su nas povrijedili, ili napustili …

Zvijezde su u Bibliji simbol vjere, obilja, potomstva. Tako bismo i trebali da ih posmatramo, doživljavamo. One nam daju vjeru, nadu da i u tami ima svjetla. Kada vidimo čisto nebo posuto zvijezdama, shvatimo koliko je Bog velik, darežljiv, milosrdan. Koliko nas voli.

Što vidimo kada pogledamo u nebo? Možda nas zvijezde podsjećaju na nekoga ko nije pokraj nas, a drag nam je. U trenucima gledanja u nebo imamo osjećaj kao da smo povezani. Gledamo u isto nebo, iste zvijezde.

A ona najsjajnija zvijezda? Podsjeća nas na one koje volimo, koji su nam dragi. Oni živi, ali i oni pokojni koji su nam u srcu. Za koje vjerujemo da nas sa neba čuvaju, bdiju nad nama, mole za nas.

Vjerujmo da i u svakome od nas postoji jedna zvijezda. Zvijezda koju je Bog usadio u naše srce, naša duša koja sjaji posebnim sjajem. Jačina njene svjetlosti, njenog sjaja zavisi od stanja našeg srca, naše duše. Jesu li oni čisti ili uprljani. Uprljani grijehom koji njen sjaj umanjuje. Od naših grijeha zavisi jačina sjaja naše zvijezde. Neke sjaje jače, neke slabije, a neke su i ugušene. Postarajmo se da sijamo, da odajemo svjetlost iz svog srca i duše. Bogu na slavu, a nama i ljudima oko nas na prosvjetljenje.

Piše: Jelena Pinter

Photo: Pixabay.com

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.