Vjera Crkva Zlatna harfa 2016 u subotičkoj katedrali-bazilici sv. Terezije Avilske
Crkva Vjera

Zlatna harfa 2016 u subotičkoj katedrali-bazilici sv. Terezije Avilske

U subotičkoj katedrali-bazilici sv. Terezije, u subotu, 8 listopada održana je, po trideseti put, Zlatna harfa Subotičke biskupije. Nastupilo je 13 dječjih župnih zborova i zbor vrtića “Marija Petković – Sunčica“. Susret malih župnih zborova započeo je svečanim ulazom kroz „sveta vrata“ naše katerale u ovoj Svetoj godini milosrđa. Slijedilo je Euharistijsko slavlje koje je predvodio Siniša Tumbas Loketić, župnik iz Selenče u zajedništvu sa župnicima koji su doveli svoju djecu na ovaj susret. Vlč. Siniša je održao i prigodnu propovijed u dijalogu s oko 350 djece, sudionika Zlatne harfe. Nekoliko svećenika je bilo na raspolaganju za ispovijed djece, kako bi svi koji se pričešćuju, toga dana mogli dobiti i potpuni oprost.
Poslije kratke stanke, na početku drugog dijela susreta, svu djecu malih župnih zborova, njihove zborovođe i župnike pozdravila je u ime organizatora Nevena Gabrić, vjeroučiteljica katedralne župe sv. Terezije, koja je bila i voditeljica programa. Zatim je mons. Andrija Anišić pročitao pozdravno pismo subotičkog biskupa mons. Ivana Pénzesa.
Slijedio je nastup svih 14 dječjih zborova. Svi zborovi su izveli po jednu pjesmu po svom izboru uglavnom prilagođenu Godini milosrđa.
Na kraju susreta prigodne diplome-zahvalnice za sudjelovanje na 30. Zalatnoj harfi Subotičke biskupije predstavnicima pojedinih zborova, u ime odsutnog biskupa, uručio je biskupijska savjetnik, mons. Andrija Anišić.
„Zlatnu harfu“ i ove godine organizirao je Glazbeni odjel Katoličkog društva „Ivan Antunović“ na čelu s pročelnikom odjela Miroslavom Stantićem.
Zlatna harfa Subotičke biskupije ove godine je ponovno uvrštena u sastav Zlatne harfe koje organizira Vijeće Franjevčakih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ondje smo bili i prije, ali zbog rata je ta povezanost prekinuta. Radujemo se što smo ponovno u sastavu te velike obitelji.

PISMO SUBOTIČKOG BISKUPA, MONS. DR. IVANA PÉNZESA
SUDIONICIMA ZLATNE HARFE 2016.

Draga djeco,
sudionici 30. susreta dječjih župnih zborova naše Biskupije,
cijenjene zborovođe i organizatori Zlatne harfe!

iako zbog ranije preuzetih obveza nisam u mogućnosti nazočiti ovogodišnjoj Zlatnoj harfi, u duhu sam s Vama na ovaj dan ispunjen pjesmom kojom slavite Gospodina.

Znamo da je potrebno uložiti jako puno truda da se jedna pjesma dobro uvježba. Svi se glasovi trebaju stopiti u harmoniju, kako bi melodija bila skladna, lijepa. Kad tako lijepo pjesmom slavimo Gospodina, onda ga slavimo cijelim svojim bićem, našim tijelom i našom dušom. Tako jako volite Gospodina i slavite ga svojim glasovima, svojim pjevanjem i sviranjem, pa ćete uvijek sačuvati čvrstu vjeru, koja će vam biti važan oslonac u životu.

Stoga draga djeco, drage zborovođe i organizatori Zlatne harfe na sve Vas zazivam Božji blagoslov, uz izraze osobite zahvalnosti i priznanja za sve što činite da naša liturgijska slavlja budu ljepša i svečanija. Dao dragi Bog da ga svatko od vas cijelog svog života radosno slavi svojim divnim glasom i pjesmom, kojom ćemo Ga hvaliti i u vječnosti!

Piše: mons. dr sc. Andrija Anišić

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.