Vjera Meditacije Zahvalnost
Meditacije Vjera

Zahvalnost

Svatko od nas se osjeća bolje kada se netkome zahvali ili kada se nama netko zahvali. Ta „magična“ riječ „hvala“ čini čuda. Čini nas sretnim …

Prije svega trebamo se svakodnevno zahvaljivati našem nebeskom Ocu. On najviše zaslužuje našu zahvalnost. On koji nas je stvorio, On koji nas vodi kroz ovajživot, On koji brine o nama. Bitna je svakodnevna molitva – zahvala za novi dan ujutru, zahvala za proživljen dan uveče. Bog nam daje toliko darova da nam ni ceo život nije dovoljan da mu se zahvalimo.Zahvalnost se javlja kada dobijemo nešto što je nama vrijedno, što nam znači. Ne mora to biti neka velika stvar, ali ako je nama bitna znat ćemo da se zahvalimo. Mi ljudi često tražimo materijalno. Bez toga u određenoj mjeri i ne možemo živjeti. Ali, i sitnice nam često mnogo znače.Dati nešto novca osobi koja nema dovoljno za nas ne predstavlja veliku žrtvu. Osjećamo se bolje kada netkome pomognemo, a i kada vidimo osmijeh i zadovoljstvo na licu druge osobe. No, nije sve u materijalnom. Mnogo je ljepše posjetiti osobu koja je u potrebi, popričati sa njom, odneti joj ponešto od namirnica ipotrepština za dom. I vjerujem iskrena zahvala takve osobe, koja nam ne može materijalno uzvratiti, već samo osmijehom, zagrljajem – mnogo će nam značiti.
Budimo zahvalni u ljubavi. U braku je zahvalnost veoma bitna. Ženama mnogo znači kada im se muž zahvali na ručku, kavi, kao što i muškarcima znači kada im se žena zahvali na pomoći u domu.I prijateljima se trebamo zahvaljivati. Pravi prijatelji su uvijek uz nas i upravo radi toga zaslužuju našu zahvalnost – za svaku utjehu, savjet, pomoć.
Recimo hvala svima koji su oko nas, za svaku sitnicu. Budimo zahvalni za sve što imamo, dobijamo. Život će nam biti ljepši. Zahvalni prijateljima, kolegama na poslu, u školi, na fakultetu, obitelji, ali ponajviše Bogu. Od Njega najviše dobijamo. Budimo jednostavni, maleni i zahvalni i za sitnice, a ne samo za velike i bitne stvari. Zahvalno živimo svaki trenutak na ovoj zemlji jer je svaki trenutak dar od Boga i veoma je vrijedan. Svaki trenutak iskoristimo za zahvalu, oprost, osmijeh, ljubav.

Piše: Jelena Pinter

Photo: hr.wikipedia.org

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.