Vjera Meditacije Vjera
Meditacije Vjera

Vjera

Živjeti vjeru u današnje vrijeme nije nimalo lako. To je veliki izazov. Ali – isplati se žrtvovati se za Boga. Zar nam najbolji uzor nije Isus Krist koji se žrtvovao za nas predavši svoj život na križu?!

U vjeri treba rasti. Izgrađivati je. Važno je pouzdanje u Boga, ali i naš napor, i uz Božju pomoć „premještat ćemo planine“. Potrebno je biti otvoren vjeri. Ona predstavlja žudnju za Bogom, vjerovanje u Boga i u sve što je On rekao.

Najprije je trebamo upoznati – kroz odlazak na svetu misu, čitanje Božje riječi, razgovor sa drugima. Odmalena je treba njegovati. Roditelji trebaju biti uzor svojoj djeci kroz svoj život, sa njima odlaziti na svete mise, moliti, uputiti ih na vjeronauk. I kršteni i krizmani kumovi su osobe koje nas ceo žvot trebaju „pratiti“ i upućivati na prave vrijednosti.

Nakon što upoznamo bliže našu vjeru trebamo je vršiti. Svojim životom, postupcima pokazati da smo Božja djeca. A zatim je treba ispovjedati, svjedočiti. Nikada je ne zatajiti. I u toj vjeri posve se Bogu predati.

Vjerujemo dok molimo – imamo vjere da će Bog brinuti o svim našim potrebama, problemima, iskušenjima. On nam želi pomoći. Treba samo da Ga zamolimo da nam pomogne i strpljivo čekamo vjerujući da će nam pomoć doći u pravi čas. Bog želi biti uključen u sve što se događa u našem životu i zna šta radi. Uvijek sve napravi ispravno i sve obavi na vrijeme, u pravi čas.

Njegujmo vjeru da se ne dogodi da posustanemo. Da postanemo nevjerni. Jer – „Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega“ (Iv 3, 18). Produbljivanjem svoje vjere svaku sumnju ćemo otkloniti. Nemojmo biti kao Zaharije koji nije povjerovao. Ugledajmo se na Abrahama, Josipa, Mariju. Vjera nam je nužna za spasenje! Jer – „Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima“ (Mt 10, 32-33).

piše: Jelena Pinter

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.