Karmel Iz života Karmelskog Reda Vikend u Karmelu
Iz života Karmelskog Reda

Vikend u Karmelu

U samostanu braće karmelićana u Remetama u Zagrebu, od 9. do 11. studenog 2018. održana je duhovna obnova za mladiće pod geslom “Es tiempo de caminar” – “Vrijeme je da se krene”.

Program je započeo u petak popodne, a završio u nedjelju nakon ručka. Obnova se je sastojala od predavanja, molitve, klanjanja i slavlja svete mise, te upoznavanja sa životom i naukom svete Elizabete od Trojstva. Bilo je mogućnosti i za svetu ispovijed i duhovni razgovor.

Sudjelovalo je 12 mladića iz različitih krajeva Hrvatske i BiH. Sudionici su imali priliku upoznati samostanski život i sudjelovati u liturgiji časova s braćom karmelićanima. U subotu smo išli u šetnju do kapelice Gospe od Puta koja se nalazi uz potok Bliznec podno Sljemena. Program su vodili o. Branko i o. Tiho, te br. Stanko. O. Branko je govorio o Božjoj prisutnosti, osobito u euharistiji i klanjanju, te o životu u zajednici. O. Tiho je govorio o životu sv. Elizabete od Trojstva, a br. Stanko je govorio o duhovnosti sv. Elizabete. Sudjelovala su i druga braća bogoslovi svjedočenjem o svom pozivu.

Raspored susreta i prezentaciju možete pogledati preko ove poveznice: https://prezi.com/view/NboQjOcnBZjACNArgLjP/

Izvor: karmel.hr

 

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.