Karmel Iz života Karmelskog Reda Vikend u Karmelu
Iz života Karmelskog Reda

Vikend u Karmelu

U samostanu braće karmelićana u Remetama u Zagrebu, od 9. do 11. studenog 2018. održana je duhovna obnova za mladiće pod geslom “Es tiempo de caminar” – “Vrijeme je da se krene”.

Program je započeo u petak popodne, a završio u nedjelju nakon ručka. Obnova se je sastojala od predavanja, molitve, klanjanja i slavlja svete mise, te upoznavanja sa životom i naukom svete Elizabete od Trojstva. Bilo je mogućnosti i za svetu ispovijed i duhovni razgovor.

Sudjelovalo je 12 mladića iz različitih krajeva Hrvatske i BiH. Sudionici su imali priliku upoznati samostanski život i sudjelovati u liturgiji časova s braćom karmelićanima. U subotu smo išli u šetnju do kapelice Gospe od Puta koja se nalazi uz potok Bliznec podno Sljemena. Program su vodili o. Branko i o. Tiho, te br. Stanko. O. Branko je govorio o Božjoj prisutnosti, osobito u euharistiji i klanjanju, te o životu u zajednici. O. Tiho je govorio o životu sv. Elizabete od Trojstva, a br. Stanko je govorio o duhovnosti sv. Elizabete. Sudjelovala su i druga braća bogoslovi svjedočenjem o svom pozivu.

Raspored susreta i prezentaciju možete pogledati preko ove poveznice: https://prezi.com/view/NboQjOcnBZjACNArgLjP/

Izvor: karmel.hr

 

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.