Vjera Papa govori Video-poruka pape Franje povodom Svjetskog susreta obitelji
Papa govori

Video-poruka pape Franje povodom Svjetskog susreta obitelji

Važnost pripreme mladih za budućnost

S obzirom na svoje apostolsko putovanje u Irsku, sljedeće subote i nedjelje, povodom Svjetskog susreta obitelji, papa Franjo je poslao video-poruku u kojoj podsjeća na važnost pripreme mladih za budućnost. Neka Svjetski susret obitelji potakne i podsjeti obitelji na bitno mjesto koje obitelj ima u životu društva i u izgradnji bolje budućnosti za mlade – istaknuo je Sveti Otac u video-poruci za Svjetski susret obitelji koji je jučer započeo u Dublinu.

Mladi su budućnost! Vrlo je važno pripremiti mlade za budućnost, pripremiti ih danas, u sadašnjosti, ali s korijenima u prošlosti; mladi zajedno s bakama i djedovima. To je vrlo važno! – naglasio je papa Franjo u video poruci za IX. Svjetski susret obitelji u Dublinu koji je prilika za neposredni susret i potporu kako bi se živjelo vlastiti poziv.

Papa, naime, zna da se obitelji danas suočavaju s mnogim izazovima u svojim nastojanjima da utjelove vjernu ljubav, da djecu uče zdravim vrijednostima, te da u široj zajednici budu kvasac dobrote, ljubavi i uzajamne brige. Njegov se zagrljaj zatim širi na sve Irce, a želja mu je da se povećava jedinstvo i pomirenje među svim Kristovim vjernicima kao znak trajnog mira koji je Božji san za cijelu ljudsku obitelj.

Izvor: radiovatican.va (Ivica Hadaš – Vatikan)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.