Propovjedi Misli pape Benedikta XVI. Verbum: Posljednji razgovori
Misli pape Benedikta XVI. Propovjedi

Verbum: Posljednji razgovori

U prodaji od 9. rujna 2016. Na web knjižari je moguće izvršiti narudžbu već sada i knjiga će vam biti dostavljena prvi dan prodaje.

Papa Benedikt ostat će zabilježen kao prvi papa našega doba koji se odrekao svoje službe, posvetivši se životu molitve i razmišljanja, “skriven od svijeta” u samostanu u vatikanskim vrtovima. Sada u ovoj jedinstvenoj knjizi prekida šutnju: u povjerljivom razgovoru sa svojim dugogodišnjim sugovornikom Peterom Seewaldom, prvi put u povijesti jedan papa povlači bilancu svog pontifikata i svog života.

Posljednji razgovori su poput duhovne oporuke Benedikta XVI. – dragocjena i intimna ostavština pape koji je svojom mudrošću i jednostavnošću privukao pažnju kako vjernika tako i nevjernika.

U prisnom i dirljivom razgovoru s Peterom Seewaldom papa emeritus po prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o svojoj uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., svojemu sudjelovanju na vatikanskom saboru i o izboru za papu, o  nastojanjima da počisti “prljavštinu u Crkvi” (skandalu pedofilije među svećenicima, gay lobiju u Vatikanu, aferi Vatileaks), o svom nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd.

Čitajući ove Posljednje razgovore Benedikta XVI. imamo posebnu prigodu još se jednom obogatiti dubokim i jednostavnim mislima i duhovnim porukama ovoga iznimnog čovjeka čiji su sjajni um i ponizno srce zadivili svijet.

Izvor: verbum.hr

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.