Propovjedi Misli pape Benedikta XVI. Verbum: Posljednji razgovori
Misli pape Benedikta XVI. Propovjedi

Verbum: Posljednji razgovori

U prodaji od 9. rujna 2016. Na web knjižari je moguće izvršiti narudžbu već sada i knjiga će vam biti dostavljena prvi dan prodaje.

Papa Benedikt ostat će zabilježen kao prvi papa našega doba koji se odrekao svoje službe, posvetivši se životu molitve i razmišljanja, “skriven od svijeta” u samostanu u vatikanskim vrtovima. Sada u ovoj jedinstvenoj knjizi prekida šutnju: u povjerljivom razgovoru sa svojim dugogodišnjim sugovornikom Peterom Seewaldom, prvi put u povijesti jedan papa povlači bilancu svog pontifikata i svog života.

Posljednji razgovori su poput duhovne oporuke Benedikta XVI. – dragocjena i intimna ostavština pape koji je svojom mudrošću i jednostavnošću privukao pažnju kako vjernika tako i nevjernika.

U prisnom i dirljivom razgovoru s Peterom Seewaldom papa emeritus po prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o svojoj uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., svojemu sudjelovanju na vatikanskom saboru i o izboru za papu, o  nastojanjima da počisti “prljavštinu u Crkvi” (skandalu pedofilije među svećenicima, gay lobiju u Vatikanu, aferi Vatileaks), o svom nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd.

Čitajući ove Posljednje razgovore Benedikta XVI. imamo posebnu prigodu još se jednom obogatiti dubokim i jednostavnim mislima i duhovnim porukama ovoga iznimnog čovjeka čiji su sjajni um i ponizno srce zadivili svijet.

Izvor: verbum.hr

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.