Vjera Crkva Uočnica liturgijske proslave 300. godina svetišta Majke Božje Tekijske
Crkva Vjera

Uočnica liturgijske proslave 300. godina svetišta Majke Božje Tekijske

Srijemski biskup mons. Đuro Gašparović, voditelj svetišta Petar Pifat i upravitelj svetišta Tekijske Gospe vlč. Ivan Rajković, pozivaju sve hodočasnike da se pridruže vigiliji centralne liturgijske proslave jubileja svetišta, 300. obljetnice utemeljenja. Uočnica će biti proslavljena u četvrtak, 4. kolovoza 2016.
„Sukladno međunarodnom i ekumenskom katakteru samog svetišta, koje predstavlja i spomenik kulture iznimne vrijednosti, cilj središnje proslave je okupiti u zajedništvu vjere, jezika i običaja sve podunavske narode, čija su prošlost, sadašnjost i budućnost neraskidivo povezane sa ovim zavjetnim svetištem. U duhu jedinstva, sveta će Evanđelja i molitve vjernih toga danabiti čitane na jezicima skupina hodočasnika koje toga dana sudjeluju u centralnom euharistijskom slavlju“, kaže se u priopćenju i pozivu koji su uputili Ordinarijat Srijemske biskupije i Uprave svetišta.
Na uočnicu blagdana Gospe Snježne, u četvrtak, 4. kolovoza, raspored pobožnosti i svetih misa je sljedeći:
• od 15 sati prilika je za ispovijed;
• u 19 sati započinje pontifikalno koncelebrirano misno slavlje na hrvatskom jeziku sa procesijom, koje predvodi nadbiskup mons. Luciano Suriani, apostolski nuncij u Srbiji;
• od 21 sat započinje prigodan program

Preuzeto: www.srijemskabiskupija.rs

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.