Vjera Crkva Tradicionalne zajednice (13.)
Crkva Vjera

Tradicionalne zajednice (13.)

Brother Juan Diego's (Gerard Toenjes) temporary vows at Clear Creek Abbey in Hulbert, Oklahoma

BENEDIKTINCI – SAMOSTAN GOSPE OD NAVJEŠTENJA CLEAR CREEKA

Opatija Gospe od Navještenja Clear Creeka je benediktinski samostan koji se nalazi u biskupiji Tulse, Oklahoma. Osnovali su ga 1999. pripadnici francuske opatije Gospe od Fontgoumbaulta, koja pripada Kongregaciji iz Solesmesa. Poput drugih samostana Solesmesa, i opatija Clear Creeka pripada ustanovama posvećenog života koje su sasvim posvećene kontemplativnoj molitvi, bez apostolskog djelovanja. Poseban naglasak se stavlja na svečano i dostojanstveno slavljenje liturgije.

Kao dio tradicije Solesmesa, njeguju svečano i javno pjevanje liturgijskog Oficija. Redovnici opatije Clear Creek slave Božju slavu na latinskom jeziku, koji je toliko prikladan za izražavanje Božjeg veličanstva, i osjećaja za sveto. Na taj način redovnici istražuju riznicu bogatstava koju je Crkva razvila tijekom mnogih stoljeća kroz liturgiju i njeguju gregorijanski koral.

Valjalo bi istaknuti i druge dvije značajke Kongregacije iz Solesmesa, po kojima redovnici Clear Creeka nastoje oblikovati svoj život: duboka vjernost Svetoj Stolici i odanost Blaženoj Djevici Mariji.

Izvor: tradicionalnamisa.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.