Vjera Crkva Tradicionalne zajednice (13.)
Crkva Vjera

Tradicionalne zajednice (13.)

Brother Juan Diego's (Gerard Toenjes) temporary vows at Clear Creek Abbey in Hulbert, Oklahoma

BENEDIKTINCI – SAMOSTAN GOSPE OD NAVJEŠTENJA CLEAR CREEKA

Opatija Gospe od Navještenja Clear Creeka je benediktinski samostan koji se nalazi u biskupiji Tulse, Oklahoma. Osnovali su ga 1999. pripadnici francuske opatije Gospe od Fontgoumbaulta, koja pripada Kongregaciji iz Solesmesa. Poput drugih samostana Solesmesa, i opatija Clear Creeka pripada ustanovama posvećenog života koje su sasvim posvećene kontemplativnoj molitvi, bez apostolskog djelovanja. Poseban naglasak se stavlja na svečano i dostojanstveno slavljenje liturgije.

Kao dio tradicije Solesmesa, njeguju svečano i javno pjevanje liturgijskog Oficija. Redovnici opatije Clear Creek slave Božju slavu na latinskom jeziku, koji je toliko prikladan za izražavanje Božjeg veličanstva, i osjećaja za sveto. Na taj način redovnici istražuju riznicu bogatstava koju je Crkva razvila tijekom mnogih stoljeća kroz liturgiju i njeguju gregorijanski koral.

Valjalo bi istaknuti i druge dvije značajke Kongregacije iz Solesmesa, po kojima redovnici Clear Creeka nastoje oblikovati svoj život: duboka vjernost Svetoj Stolici i odanost Blaženoj Djevici Mariji.

Izvor: tradicionalnamisa.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.